Dela artikel

Varje trädgård är unik

Trädgårdsanläggning och stensättning, det är Design Your Gardens gebit. Peter Pacut, som har hela 20 års erfarenhet av branschen, föredrar att specialisera sig på dessa områden för att kunna göra ett så bra och effektivt jobb som möjligt.

Allt fler längtar efter en trädgård att njuta av året runt och det fantastiska är att varje uteplats kan betraktas som unik. Trädgårdsmästaren Peter Pacut vet att alla trädgårdar ser olika ut och att bilden av drömträdgården skiljer sig från person till person, beroende på smak, behov, kunskap och tid. Han har guidat många trädgårdslängtande människor rätt i jakten på den perfekta trädgården och har inte gjort ett projekt som varit det andra likt. För honom är en trädgård ett unikum. 
– Man har alltid olika förutsättningar, dels i material, dels med tomt, förklarar han. 
Design Your Garden har alltid ungefär fem, sex uppdrag pågående parallellt, något som möjliggörs av det faktum att företagaren har tolv anställda. Personalen arbetar framförallt i privatpersoners villaträdgårdar medan Peter Pacut håller i kundkontakterna, projektering och arbetsledningen. 

Att skapa en bra grund är a och o när det kommer till trädgårdsanläggning. Att folk lägger pengar på verandor, murar och stenläggning utan att dränera marken ordentligt är tyvärr vanligare än vad man kan tro, men så arbetar man inte på Design Your Garden. 


– Det är viktigt att göra ett långsiktigt hållbart arbete, oavsett om det gäller grund för ett arbete eller en mur. Det räcker inte att det ser bra ut, säger Peter Pacut, som har drivit företaget sedan 2012 och ofta får städa upp efter oseriösa aktörer inom branschen.
Men hur vet man som kund egentligen vem som är en seriös trädgårdsanläggare och designer?

– Att gå på referenser är ett säkert kort, hela 70–80 procent av mina uppdrag är en effekt av tidigare nöjda kunder, avslutar Peter Pacut.

2015-04-15