Dela artikel

”Vi är framtidens förskola”

Med barnens nyfikenhet och lust att lära som kompass siktar företaget Child Academy Uppsala AB söder om Uppsala mot stjärnorna. Med hälsa, harmoni och hållbarhet som ledord arbetar man långsiktigt och med barnens och familjernas bästa i fokus.

På förskolan Vreta Näs förskola går 54 barn fördelade på tre avdelningar. Tillsammans med barnen arbetar elva entusiastiska pedagoger. Läget i Vreta utanför Uppsala är nästan overkligt idylliskt. Förskolan huserar i moderna villor anpassade efter barnens behov av lek och trygghet. 


– Bostadsområdet som vår förskola ligger i har naturreservatet Dalkarlskärret precis runt hörnet. Här finns vatten, ekbackar och ett rikt djurliv, och vi är där med barnen så ofta vi har möjlighet, berättar Lars Pettersson, vd, som äger och driver företaget Child Academy Uppsala AB tillsammans med sin sambo Maria Holmgren, verksamhetschef. 


Barnens hälsa och välmående är något man tar på stort allvar. Dagarna på förskolan karaktäriseras av utevistelse, rörelse och näringsrik mat som i största möjliga utsträckning är lagad på ekologiska råvaror. 


– Hela vår verksamhet karaktäriseras av långsiktighet och utveckling. Vi ska se till att ge våra barn alla förutsättningar för att de ska kunna leva hälsosamt hela livet, säger Lars. 


Det långsiktiga perspektivet präglar även det pedagogiska arbetet på förskolan, och i kunskapsuppdraget ingår att man skapar förutsättningar för barnen att lyckas i grundskolan. Här sitter man aldrig nöjda utan strävar efter en verksamhet i ständig utveckling. 


– Vi måste hela tiden fråga oss hur vi ska arbeta pedagogiskt för att barnen ska utvecklas i harmoni, säger Lars, och förtydligar att förskolans arbete inte bara berör barnen – utan även deras familjer. 


– Våra barn ingår i en helhet och för att alla ska må bra måste vi se till att vår verksamhet är ett stöd för hela familjen, förklarar Lars. 

2016-11-24