193051 AC1

”Vi vill att våra klienter ska förstå”

”En bra advokat gör allt för sin klient redan från början”, Advokatbyrån Choice berättar hur en bra advokat ska vara.

      Det var en självklarhet för Katja Muturi och Marthin Högsten att starta eget. Efter att ha jobbat länge tillsammans på bland annat Advokatbyrån Thomas Bodström startade de Advokatbyrån Choice. Deras gemensamma erfarenheter, värderingar och drivkrafter har tagit dem långt.

      – Vi är etablerade personer i advokatbranschen. Vi ville ha ett byrånamn som betyder något mer än bara våra efternamn, berättar Marthin. Vi valde namnet Choice. Ordet är bra och vi upplever att det är ju det vi är. Vi är valet. Ditt förstahandsval.

      Både Marthin och Katja ler och Katja nickar instämmande. De är tydliga med vilken typ av advokatbyrå de vill vara och hur de ska uppfattas. 

      – Omsorg om klienten, säger Katja. Det är absolut viktigast för oss, att ha klienten i fokus. Vi är noggranna och engagerade både i det lilla och i det stora. Vi tar oss alltid tid att prata med våra klienter och vi är pålästa och förberedda. Att skapa förtroende och förståelse i den process man står inför är viktigt. 

       Advokatbyrån Choice verkar främst brottmål, familjerätt och socialrätt (mål om LVU, LVM, LPT/LRV). Alla dessa har med människor att göra. 

      – Brottmål och familjerätt jobbar vi mycket med. Vi företräder den som drabbats av ett brott men också den som är misstänkt för brott. Vi hjälper ofta barn som blivit utsatta på olika sätt. Kanske har till exempel någon gjort något brottsligt mot barnet eller kanske socialtjänsten bestämmer att barnet ska vårdas med tvång enligt LVU, lagen om vård av unga. Givetvis företräder vi även föräldrar vars barn har omhändertagits av socialtjänsten. Frågor om vårdnad om barn men också boende och umgänge är också viktiga mål för oss. Som advokater och ombud finns vi här för familjer och privatpersoner. 

       Behöver du en advokat - ju tidigare desto bättre. 

       – Det bästa är att träffas direkt, innan polisförhör eller innan rättegång. Att få förtroende hos våra klienter och att förbereda dem är avgörande. 

       Att klienten förstår vad som händer är en viktig del i byråns klientfokus.

       – Klienterna uppskattar att vi lyssnar på dem, att de får lägga fram sin sak och att vi förbereder dem för rättsprocessen. Att förstå exakt vad man är misstänkt för är en rättighet i sig och avgörande för att vi ska kunna förbereda ett försvar. Som advokater står vi på klientens sida.

       En advokat måste vara orädd, påläst och våga föra klientens talan i alla lägen. En person som drabbats av ett brott måste få stöd i att våga, orka och stå fast vid en anmälan. Eller att orka möta åklagaren i domstol, eller att orka driva en vårdnadsprocess. För många är det så klart en jobbig process. 

       – Advokaten är viktig och avgörande. Advokatens kompetens, erfarenhet och medmänsklighet är ovärderlig för klienterna.

       Advokatbyrån Choice tar uppdrag i hela landet och har kontor i Stockholm och Södertälje. Arbetet innebär mycket resande och tiden tillbringas ofta i polisförhör, i domstol eller hos socialtjänsten. Katja och Marthin är engagerade när de berättar. Det syns att de trivs med sitt jobb.

      – Att hjälpa människor genom en svår process är det vi är bra på. Vi har det bästa jobbet som finns!

Läs mer...

2019-04-25 16:00

Hemsida
195108 MSS5

En skola i förändring

Artikel Malmsjö skolan präglas av engagemang, studiero och trygghet. Här är man på väg att vända en skola som haft några tunga år bakom sig till att bli en skola med stolta och engagerade lärare och elever. –...
195111 HB&S2

Järnhandel med egen verkstad

Artikel Hagby Bil & Smide AB har inte bara en lång erfarenhet inom branschen att stoltsera med, utan också en bredd som få. Förutom att de bedriver en gammaldags järnhandel tillverkar de också barkrivare till...
  • Advokatbyrån Choice AB
  • 08-10 14 77
  • Kaplansbacken 4B
    112 24 Stockholm
    Köpmangatan 3
    151 71 Södertälje
Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine