Enterprisemagazine.se_byggadator_06-10-21

Vill du ha en ny dator?

Är det så att du går i tankarna att köpa dig en ny dator? Det är inte alltid det lättaste att hitta rätt, då det idag finns det rätt många olika typer av datorer, som passar bra för olika saker. En dator som ska användas för gaming skiljer ju sig en hel del åt från en som bara används för att kunna surfa på nätet och skriva lite i word. Ett sätt att verkligen få den dator du vill ha och behöver, det är att bygga dator. Det går att göra på en mängd olika sätt. Dels kan du köpa olika komponenter och bygga den hemma själv, eller välja ett företag som kan bygga datorn så som du vill ha den. Allt beror ju på dig och vad du kan göra. 


Att bygga dator på egen hand

Om det är så att du vill bygga dator på egen hand, så är det så att du måste ha ett visst antal komponenter. Du bör före du köper dessa komponenter även fundera på vad du vill få ut av din dator och vad du har tänkt att använda den till. För att bygga en dator måste du minst ha dessa delar:


  • Chassi
  • PSU
  • Moderkort
  • CPU
  • RAM-Minne
  • Hårddisk
  • Grafikkort


I en del moderkortet finns det ett inbyggt grafikkort men undantag finns. Det kan vara bra att installera ett separat grafikkort, så för att få mer prestanda än vad som erbjuds av det inbyggda.

Vad för dator passar dig?


Du bör som sagt fundera på vad du ska använda din dator till allra mest, innan du bygger en eller köper en. Det går ju att hitta bra datorer, färdiga att användas med om du inte vill bygga den själv. Då kan du även fundera på om du ska ha en stationär eller om det räcker med en laptop.

Läs mer...

2021-09-22

EM_kom in cafe_01

Café med spännande smaker

Artikel Hos Kom in Café i Getinge kan gästerna smaka bakverk utöver det vanliga. Här kan de njuta av tårtor, kakor och bakelser som bakas från grunden med lokalproducerade råvaror och många naturliga smaker.
EM_fedelta_01

Fedelta förbättrar situationen för småföretagare

Artikel Småföretagare är samhällets hjältar och fyra av fem nya arbetstillfällen skapas av företag som har mindre än tio anställda. De är oljan i maskineriet som står för största tillväxten i Sverige. Trots detta...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv