203065_01

Din jurist inom migration

För att bli expert inom migrationsrätt krävs en specialisering inom området, erfarenhet och förmåga att arbeta med människor. Med kontor i både Sverige och Spanien, är Tatsiana Turgot på De Facto Juristbyrå AB, ditt stöd och din trygghet i utlänningsfrågor och din jurist när du ska köpa bostad på Costa Blanca.

För cirka tio år sedan startade Tatsiana De Facto Juristbyrå och lämnade sin tjänst hos ett av Danmarks största konsultbolag. Därifrån tog hon med sig kunskapen inom migrationsfrågor och EU-rätt, en värdefull kombination av erfarenheter. 


      – Min internationella erfarenhet är väldigt värdefull i arbete inom migrationsfrågor. I dag är många ärenden komplexa och har ett globalt perspektiv. Jag har goda kunskaper i nationell lagstiftning och är väl insatt i EU- lagstiftning, vilket är viktigt och ibland direkt avgörande för att klienterna ska få den bästa möjliga rådgivningen. Att vi också har djup förståelse och erfarenhet i svensk utlänningsrätt samt dansk- och spansk migrationslagstiftning, gör att vi särskiljer oss från många andra byråer. 


De facto juristbyrå täcker alla områden inom migration. Från asylprocess, ansökningar om medborgarskap till familjeåterföreningar, överklagan och arbetstillstånd. Enligt svenska regler har man alltid rätt att anlita ett ombud som företräder en under ansökningsprocessen. Som asylsökande i Sverige har man i regel rätt till ett offentligt biträde som utses av Migrationsverket.


      – Svenska företag behöver utländsk arbetskraft och det är vanligt att man söker hjälp i frågor som gäller arbetstillstånd. Här bistår vi både företagarna, som ofta har en mängd olika frågor när det gäller anställning av utländsk arbetskraft, likaväl som den enskilde som vill etablera sig på arbetsmarknaden. Många arbetsgivare, trots behovet, vågar inte anställa utländsk arbetskraft av rädsla att göra fel i processen. Många ser också administrativa och praktiska utmaningar samt långa handläggningstider hos Migrationsverket som ett hinder. Stundom förekommer även missbruk av anställda och det finns en pågående diskussion om behovet av en uppstramning. Vissa förändringar har redan trätt i kraft, vilket kommer att leda till att många förlorar sitt arbetstillstånd eller får avslag på sin ansökan.

 

Spanien är ett av få länderna som erbjuder ett Golden Visa, vilket innebär att man kan beviljas uppehållstillstånd i landet genom att köpa fastigheter eller investera i en spansk verksamhet. Via De Facto Estate Agents hjälper Tatsiana människor från hela världen, med att köpa fantastiska bostäder i Spaniens vackraste område Costa Blanca, även kallad vita kusten.


      – Vi erbjuder en integrerad service där man får professionell hjälp med både köp av bostad och ansökan om uppehållstillstånd i Spanien. De juridiska momenten runt förvärvet av bostad kan vi reda ut på ett flertal språk som svenska och danska eller till exempel ryska och engelska. Vi hjälper även till med andra relaterade frågor, som ansökan om personnummer, genomgång av avtal och andra juridiska handlingar, att öppna bankkonto eller med registrering av uppehållsrätt för EU-medborgare som vill bosätta sig på plats. Drömmer man om ett boende utomlands, med sol, frodiga och lummiga dalar eller vita stränder och en spännande kultur så är en bostad i Costa Blanca definitivt rätt investering, avslutar Tatsiana.  

Läs mer...

2020-05-28 14:15

HBbemanning_4

Barnvaktsbyrån med många mjuka värden

Artikel Hos Östermalms Barnvaktsbyrå matchar de rätt barnvakt med rätt familj. Här får alla anställda gå en HLR-utbildning och alla kunder får träffa den nya barnvakten innan de beslutar sig för att anlita denne....
Johan_Andrassy

Finansvärldens idrottsstjärnor hittar ni hos Case

Artikel Att ha pengarna på sparkontot idag, ger ingen avkastning i morgon. Att placera pengarna i aktier kan kännas osäkert och för risktagande. Att placera pengarna där emellan, i räntepapper och företagsobligationer,...
  • DE FACTO JURISTBYRÅ AB
  • 040-12 14 12 | 0702-52 13 13
  • Skomakaregatan 4, 211 34 Malmö
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine