EM_Epton_01

Många användningsområden för golfbilar

Efterfrågan på eldrivna transportfordon och golfbilar ökar på den svenska marknaden. Som marknadsledare och i absolut tätposition finns aktören Epton Trading AB som 1988, med god hjälp av golflegendaren Sven Tumba Johansson, fick generalagenturen för det amerikanska företaget Club Car.

Club Car är världsledande för sin produktion av eldrivna transportfordon och golfbilar. Över tre miljoner bilar har tillverkats vid fabriken i Augusta.


– Vi har sedan 1988 hållit jämna steg med Club Car i deras tillväxt och ibland till och med legat lite före, säger Jonas Eriksson, vd och ägare, med en glimt i ögonen.


Jag och mitt team av fantastiska medarbetare känner en stor glädje i att vi har lyckats med vår aldrig sinande ambition att bjuda såväl miljön som våra kunder på största möjliga nytta och glädje.


Golfklubbar och förvaltningar

Kunderna som hittat till Epton Trading och till Club Car är många. Bland dessa finns flertalet av landets golfklubbar och många kommunala park- och kyrkogårdsförvaltningar, idrottsanläggningar och fastighetsbolag.
SJ och Luftfartsverket är andra kunder som tillsammans med tongivande industriföretag har sett bekymmersfriheten, smidigheten och flexibiliteten med dessa bilar i sina dagliga gärningar. Modellutbudet är omfattande. Det är även möjligheten till skräddarsydda konstruktioner och lösningar där Postnord med sina tusentals eldrivna brevbärarbilar bara är ett exempel.


Ett av Epton Tradings många förtroendefulla uppdrag är att förse och tillmötesgå Örebrobostäder AB:s behov av elbilar. 


– Vi är glada och stolta över att nästan 100 bilar har gjort och fortfarande gör sina dagliga uppdrag åt dem.


Bra koncept för sommarstugeägare

Det är inte bara golfklubbar, företag och förvaltningar som är kunder. Även om dessa står för 85 procent av omsättningen, ökar intresset även från privatpersoner att investera i en smidig liten elbil. Att kunna, beroende på modell, frakta upp till hela 800 kg gör livet lite lättare att leva. Inte minst för många sommarstugeägare och skärgårdsboende. För dessa har det alltid förut varit ”flakmoppen” som gällt. Nu finns det ett alternativ som heter duga.


– Vi säljer inte bilar. Vi säljer glädje och nytta, säger Jonas Eriksson. Därför vill vi alltid ha en personlig dialog med våra kunder. Vilka specifika önskemål och behov finns? Hur ska bilen användas?


Jonas säger, som den ödmjuka person han är, att han tror att det är denna inställning och förhållningssätt till kunderna som i samspel med en fundamentalt hög kvalitet på Club Cars bilar är grunden till den marknadsledande position Epton Trading har.
”Tumbatältet” – ett begrepp

Jonas har sedan tidiga barnsben haft en stor passion för golf och eldrivna bilar. Han var bara nio år när han så smått började sin karriär. Då handlade det mest om att hjälpa sin pappa Åke med att tvätta golfbilar. Epton Trading har sitt ursprung i att Jonas pappa Åke tillsammans med Sven Tumba startade och drev en inomhusarena för golf i Stockholm.


”Tumbatältet” blev snabbt ett begrepp och en golfinstitution under höst, vinter- och vårsäsongerna. Det var för att även på somrarna fylla tältet med aktiviteter man som stolt svensk generalagent för Club Car startade ett showroom och började en försäljnings- och uthyrningsverksamhet som för varje har växt sig allt starkare.


Mångårig nytta och glädje

För 20 år sedan avvecklade Epton Trading Tumbatältet och bestämde sig för att allt fokus skulle vara på eldrivna golfbilar och transportfordon. Då flyttade företaget hem till familjegården i Kragsta strax utanför Vallentuna.


I pandemins tecken år 2020 har försäljnings- och uthyrningsverksamheten av golfbilar expanderat ännu mer. Anledningen är att intresset för golf ökat som aldrig förr.


– Club Car står för mångårig nytta och glädje. En garant för det är bland annat det rostfria chassit som är byggt av aluminium. Den konstruktionen är inte den billigaste men bidrar starkt till bilarnas driftsäkerhet, långa livslängd och goda totalekonomi, summerar Jonas Eriksson.

Läs mer...

2021-03-11

Club Car blocket
EM_Do¨rr & Portbolaget i Vittaryd _03

Här produceras specialtillverkade dörrar och kundunika entrédörrar

Artikel Dörr & Portbolaget i Vittaryd AB skapar kundunika dörrar till både privatpersoner och företag. De måttbeställda dörrarna som är av hög kvalitet är både hållbara och ett genuint hantverk som står sig år...
EM_blombladet_01

Blommor för alla sinnen

Artikel Hos Blombladet är butiken välfylld och inspirerande. Här finns ett stort sortiment av blommor med kvalitet, för alla livets tillfällen.
  • EPTON TRADING AB
  • Tel: 08-10 82 83
  • Adress: Kragsta By 3, 186 92 Vallentuna
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_carolina-gynning_01

Carolina Gynning

Under ytan av en passionerad och strukturerad entreprenör.

Arkiv

© 2022, Enterprise Magazine