EM_kronobergs-motorservice_01EM_kronobergs-motorservice_02EM_kronobergs-motorservice_03EM_kronobergs-motorservice_04EM_kronobergs-motorservice_05EM_kronobergs-motorservice_06EM_kronobergs-motorservice_07EM_kronobergs-motorservice_08EM_kronobergs-motorservice_09

Reparation och service av maskiner

Med många mjuka värden och stor kunskap utför Kronobergs Motorservice reparationer och service på många olika slags maskiner. Här står kvalitet och att snabbt kunna hjälpa sina kunder överst på listan, samtidigt som de ger varje kund ett personligt bemötande.

För Roger Runnemalm som driver Kronobergs Motorservice sedan fyra år tillbaka har intresset för maskiner alltid funnits med. Han har dessutom en lång erfarenhet av branschen, då han jobbat som såväl mekaniker och verkmästare som servicechef åt en Volvo Lastvagns återförsäljare under 20 år. 


– Jag kände att det var dags att göra något annat och i egen regi, vilket resulterade i att jag startade eget, säger Roger. 


Kronobergs Motorservice är auktoriserad återförsäljare åt Volvo Penta samtidigt som de också utför felsökningar, reparationer och service på stenkrossar och andra maskiner ute på fältet.


De flesta jobben utför de i södra Sverige och deras upptagningsområde går från Stockholm och söderut.


– När jag har fått en kundkontakt så följer mina jobb med maskinernas position och det gör att det blir en del resande, menar Roger.Akuta utryckningar – dygnet runt 

Volvo Penta erbjuder Action Service, vilket betyder att Roger har jour dygnet runt och alltid redo att rycka ut när en motor behöver åtgärdas.  För Roger är aldrig den ena dagen den andra lik, då uppdragen varierar mycket.


– Vi samarbetar till stor del med lokala trucktillverkare och det finns även gott om skogsmaskiner som behöver vår hjälp, vilket innebär en stor variation på jobben, säger Roger.


Främst jobbar han med Volvo Pentas produkter men det händer också att kunder hör av sig som har problem med en hjullastare eller grävmaskin av andra märken. Kronobergs Motorservice tar på sig alltifrån mindre jobb som att åtgärda ett kabelbrott eller en givare till att utföra en total motorrenovering. 
”När man åker ut med en servicebil har man begränsade resurser men det gäller ändå att lösa alla problem som dyker upp”
– Vi servar också många motorer och maskiner ute på fältet. 


Innan han åker ut för att åtgärda ett problem ser han till att skapa sig en uppfattning om vad felet kan bero på, för att ha med sig rätt utrustning i bilen och snabbt åtgärda felet. 


– Det är ofta bråttom då kunderna vill ha maskinerna i bruk så snabbt som möjligt igen. 
Roger brinner verkligen för sitt yrke och tycker om utmaningen som det innebär. 


– När man åker ut med en servicebil har man också begränsade resurser men det gäller ändå att lösa alla problem som dyker upp, vilket är väldigt kul. 


Snabba leveranser av reservdelar 

Idag har Roger en anställd, som är inriktad på de planerade arbetena, medan Roger rycker ut till de mer akuta jobben samt säljer reservdelar till kunderna.


– Det är väldigt tacksamt att vara återförsäljare åt Volvo Penta då det är otroligt snabba leveranser som kan skickas direkt till kund. Snabba leveranser är en otroligt viktig detalj i dagens samhälle, då det är stora kostnader i oplanerade stillestånd. Viktigt att kunna ge kunderna en trygghet med snabba leveranser.


Kronobergs Motorservice håller sig ständigt uppdaterade med nya utbildningar som Volvo Penta håller i.


– Det gäller att hänga med då utvecklingen inom motorer går snabbt. I vår bransch måste man kunna tänka utanför boxen och vara kreativ för att kunna lösa alla problem som dyker upp.


Roger får ofta fin respons från sina kunder, som upplever att han både är snabb och utför kvalitativa jobb samtidigt som han också är bra förberedd.  


– Jag är verkligen inte fyrkantig och finns alltid där för mina kunder och det är nog något som jag, som ett mindre företag har fördel av gentemot de stora drakarna, avslutar Roger. 

Läs mer...

2021-03-25

EM_gaestaudius_01

En duktig försvarsadvokat vågar vara tyst

Artikel Processen från det att en person delges en misstanke om brott till förundersökning, kontakt med polis, åklagare och kanske slutligen förhandling i domstol, är ett hantverk som kräver erfarenhet och mod....
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • Kronobergs Motorservice AB
  • Tel: 0709-50 43 03
  • Adress: Långgatan 9, 341 32 Ljungby
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine