183009 RC2

Rozen Clean AB

Rozen Clean AB är ett blomstrande städföretag på Lidingö med en personalpolitik som främjar topprekrytering av städerskor!

Hemma hos Malin och Fredrik Elzén, som bor på Lidingö, städade Rasa. En kvinna med egna visioner om hur en städfirma ska bedrivas och också erfarenhet av entreprenörskap. Efter påtryckningar från Rasa beslöt sig paret för att starta egen verksamhet tillsammans med sin städerska i juli 2016, Rozen Clean AB. På mindre än två år har företaget vuxit till 40 anställda och de nyanställer just nu en person i veckan och får två-tre nya kunder per dag.


– Vi har byggt upp verksamheten genom att försöka erbjuda en städtjänst som vi själva önskade som kunder, berättar Fredrik. För att kunna erbjuda våra kunder det behöver vi trygga, lojala och duktiga medarbetare. Därför erbjuder vi fast anställning, bra lön, försäkringar samt sex veckor betald semester. Det ger en trygghet som inte är så vanlig i städbranschen idag. Ett flertal av våra städerskor kommer från andra EU länder. När de får fast anställning hos oss innebär det att de får svenskt personnummer och blir en del av vårt samhälle. Det upplever vi som viktigt.


183009 RC1


Rozen Clean är en av Stockholms bäst rekommenderade städfirmor med ett högt förtroende hos sina kunder. Som ny kund erbjuds man alltid en provstädning där hela hushållet städas igenom en gång. På provstädningen, som är kraftigt rabatterad till 125 kr/timme efter RUT-avdrag och inklusive moms, följer oftast en teamledare med hem för att vara med på genomgången. Med erfarenheten från första städtillfället meddelar sedan kundtjänst kunden hur lång tid den återkommande städningen kommer att ta. På så vis fastställs antalet timmar, och därmed priset, trovärdigt och enkelt. Fler än nio av tio kunder fortsätter med Rozen Clean efter provstädningen. Det är sedan samma städerska som städar kundens hem återkommande. Rozen Clean använder ingen bindningstid, erbjuder fria avbokningar och har inga krångliga timbanker och dessutom erbjuder de städning till ett bra pris. Just precis så som Malin och Fredrik själv önskade att en städfirma skulle vara.


Idag använder 800 000 svenskar rätten till RUT-avdrag för städtjänst och efterfrågan ökar. Malin förkunnar dock:


– Vi växer i en stadig takt som vi kan hantera. Vi städar i hela Stockholmsområdet idag men vi önskar växa ännu mer i Stockholms innerstad. Under 2018 planerar vi även att expandera till Uppsala och i Nyköping.


Fredrik med sin gedigna IT-kunskap berättar att hela den administrativa delen är helt digitaliserad från starten vilket gör att kostnaden för administration är minimal. Det bidrar till att priserna ut mot kund kan hållas på en bra nivå samtidigt som man kan betala bra löner till sina anställda.


När jag frågar vad de är mest stolta över vad gäller företagets filosofi svarar de unisont:


– Personalpolitiken! Vilket gör att vi kan rekrytera de bästa städerskorna till våra kunder.
Läs mer...

2018-04-12

EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
enterprisemagazine.se - concito.se - 18-06-2021

Intresserad av att hitta nya kunder?

Artikel
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv