204057_03204057_02204057_01204057_04

Skräddarsydda utbildningar inom transport och logistik

Är du eller dina anställda i behov av utbildning inom transport och logistik? Eller hanterar du farligt gods och behöver en säkerhetsrådgivare? Med lång erfarenhet och med kvalitativa utbildningar kan HAK Utbildning AB i Halmstad förse sina kunder med både utbildning och rådgivning.

Med godkända lärare och en bred portfölj av utbildningar erbjuder HAK Utbildning både utbildningar och kurser till  privatpersoner och företag.

 – Oftast är det företag som vänder sig till oss, då de behöver utbilda eller vidareutbilda sin personal. Även privatpersoner kan gå kurser om de har den grundkunskap som krävs, säger Lars Runesson.

Lars har tidigare jobbat som lärare inom transportinriktade utbildningar. Under många år arbetade han på en gymnasieskola i Alvesta som utbildade kvalificerade transportledare. På sidan av sin anställning startade han eget och efter cirka tjugo år i branschen kände han att det var dags att satsa fullt ut på företaget.

 – Jag ville prova och testa att bli entreprenör på riktigt.  Dessutom har jag alltid haft en koppling till buss och lastbil och ville därför samla mina kunskaper och testa att köra eget, säger Lars.

Till HAK Utbildning vänder sig främst åkerier men också en del industrier som är behov av en truckutbildning.

Utbildningarna består av kravutbildningarna yrkeskompetensbevis, farligt gods, kran, truck, hjullastare och arbete på väg.


I företaget jobbar förutom Lars en anställd som sköter det administrativa. Han samarbetar också med fem konsulter som också håller i undervisningen.

Utbildningarna och kurserna kan till stor del skräddarsys och kan hållas både ute hos kund och på HAK Utbildning.

 – Vi utbildar främst i närområdet men reser också runt i landet för att hålla kurser.

 Kurserna har olika längd och består både av introduktions- och fortsättningskurser. De har även uppdateringskurser inom de områden som kräver det.

För att få sälja utbildningar och för att hålla sig ajour skriver Lars och de andra konsulterna prov med jämna mellanrum, vilket också kvalitetssäkrar utbildningarna som de har.

 – Jag går även fortbildningskurser och sitter med på webbinarier som myndigheterna erbjuder. Då och då besöker jag också stora tillverkare för att provköra bilarna och prata om produktutvecklingar. Deltagarna har både äldre och nyare bilar och därför gäller det att vara uppdaterad.

Förutom att Lars har en lång och gedigen erfarenhet av branschen och av att jobba som lärare är han också säkerhetsrådgivare åt ett 60-tal kunder, vilket gör att HAK Utbildning kan erbjuda en helhetslösning för sina kunder.

 – Alla bilar med skyltade fordon måste ha en säkerhetsrådgivare. Det gör att jag verkar som en heltäckande aktör, då jag också kan vara rådgivare åt dem som går kursen ”farligt gods” hos oss.

All kompetens finns här i huset och jag har goda kontakter med olika myndigheter, förklarar Lars.


HAK Utbildning håller inte bara i utbildningar, utan säljer även läromaterial för arbete på väg.

 – De får utbildningsmaterialet av oss och har då behörighet att hålla kursen själv.

Företaget som besitter en stor expertkunskap gör dem till en stark aktör på marknaden. Inte nog med att de har ett brett utbud av kurser, de har också möjlighet att jobba med kunder över hela Sverige.

 – Vi kan lösa de kravutbildningar som kunderna behöver och hittills har vi haft många nöjda kunder, avslutar Lars.

Inom några år hoppas Lars att företaget ska kunna anställa fler, som kan ta hand om det administrativa och ha tid att hitta nya konsulter att samarbeta med.

Läs mer...

2020-08-17 12:00

205067_01

Rätt redovisningskonsult och revisor hittar du med hjälp av Revimatch

Artikel Vad är skillnaden mellan revisor och redovisningskonsult? Måste alla företag ha en revisor? Vad kan redovisningskonsulten göra utöver löpande bokföring och stansning av kvitton? När det kommer till redovisning...
205044_11

Familjeföretaget med både leksaker och hus och hem

Artikel Det är som en upplevelse att komma in i lokalerna hos Leksakshuset i Karlskrona. Leksaker, färg, golv och tapet och husgeråd... Här finns något som passar alla, med en prägel av mycket hjärta och värme. ...
  • HAK UTBILDNING AB
  • Tel | 0706-66 93 39
  • Muraregtan 30, 302 48 Halmstad
  naim 4

  Superdesignern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine