194009 WA1

Advokat på din sida

Wahlströms Advokatbyrå är ledande i Sverige inom brottmål och i Anna Wahlström har du en advokat som står på din sida och som vet vad som krävs.

      – Det viktigaste är förtroendet för advokaten, svarar advokat Anna Wahlström, Wahlströms Advokatbyrå AB, på frågan vad som är det allra viktigaste för den utsatte i ett brottmål. Jag visar ett stort engagemang i mina klienter och står alltid på deras sida. De flesta är i en stark kris när jag kliver in. Det är viktigt att de får professionella och goda råd samt stöd i processen. 


Byrån grundades av advokaten Anna Wahlström, även styrelseledamot i Advokater utan gränser. Kontoret finns i Stockholm, men byråns tjänster erbjuds över hela landet. Huvudinriktningen är brottmål och byrån har mångårig erfarenhet av försvarar- och målsägandebiträdesuppdrag och är idag en av Sveriges ledande inom brottmål. 


      – För mig är det av stor vikt att ha sett båda sidorna i ett brottmål. Jag kan förklara processen för mina klienter samt se utredningarna ur både ett målsägandeperspektiv och ett försvarsperspektiv. Jag har med mig erfarenhet av relations- och sexualbrott liksom arbete med familjerätt och vårdnadsmål. Vid relationsbrott mynnar det ofta ut i en separation, där kanske barn är inblandade och jag kan hantera även den biten och ta hand om såväl vårdnadsmålet som brottsmålet samt bodelningen. 


Wahlströms Advokatbyrå har erfarenhet av att arbeta med komplicerade mål och tyngre rättsfall och har bland annat hanterat mordmål, våldtäktsmål, folkrättsbrott och folkmord. Straffrätt är ett levande juridiskt rättsområde där Anna vidareutbildar sig årligen, men där även processvana kan vara avgörande. 


      – Jag har jobbat så mycket i domstol så jag har stor processvana. Det underlättar givetvis i mitt arbete och är till fördel för min klient. Jag trivs med att processa. 


I vårt svenska rättssamhälle kan du välja en särskild advokat eller försvarare. Gör du inte det förordnar domstolen en advokat från en lista över advokater som önskar försvararuppdrag. En lista där kanske inte alla är specialiserade. Val av advokat kan ha stor betydelse för utgången av ditt mål. 


       – Om man är misstänkt för sexualbrott, relationsbrott, våld mot kvinnor eller hedersvåld kan det vara bra att ha en kvinnlig försvarare. Det är min erfarenhet, säger Anna. I rätten kommer du att sitta bredvid en kvinnlig advokat. Man ska inte underskatta den psykologiska effekten av det. En kvinnlig försvarare uppfattas dessutom som mindre hotfull vid motförhör med målsäganden. 


Advokatbyrån erbjuder kostnadsfri konsultation över telefon och kan då ringa in vad personen behöver hjälp med. Anna menar att det kan vara problematik som går att lösa utan juridisk hjälp och då ger byrån den rådgivning som passar. Är det ett ärende där advokatbyrån behövs förklaras förfarande och kostnad. Hon önskar att tröskeln till att kontakta en advokat ska kännas låg. 


      – Var inte orolig för att ringa och prata med en advokat för att höra dig för angående just din situation. 

Läs mer...

2019-08-13 15:45

Hemsida
201024 PL1

För alla festliga tillfällen

Artikel Babyshower, kickoff eller nyårsfest, oavsett vilket tillfälle det än är går det att hitta massor av härliga festdetaljer på Partyland i Liljeholmen. Här kan man också få hjälp med personliga artiklar inför...
201022 SIV1

Helhetskoncept för husdjuren

Artikel På Smådjursdepån i Växjö har de skapat ett unikt helhetskoncept, en mötesplats med familjär känsla för djur och djurägare där de kan erbjuda allt från veterinärvård och rehabilitering till hundsim och...
  • Wahlströms Advokatbyrå AB
  • 08-140 400
  • Västmannagatan 4
    103 68 Stockholm
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine