203044_01203044_02203044_03

Ett tryckeri i tiden

Med kunnig personal, stort kundfokus och kloka investeringar har Nilssons Tryckeri AB utvecklats mycket väl trots de förändringar som präglats den grafiska branschen de senaste decennierna. – Det har varit många företag som ändrat sin verksamhet eller slutat med den typen av trycksaker vi huvudsakligen arbetar med; kontorstryck. De har dock haft jobben kvar och, eftersom vi varit mycket aktiva i marknaden, har de ofta gett oss förtroendet att producera, säger VD Anders Jacobsson.

Nilssons Tryckeri är ett anrikt familjeföretag som startades redan 1944. Det har ända sedan dess drivits i generationer inom samma familj och ägs idag av Anders Jacobsson och hans bror. Trots att de befinner sig i en bransch som förändrats mycket, har Anders och hans bror lyckats inte bara utveckla utan också öka verksamheten.


      – I fjol förvärvade vi två företag, Dataform och Häftdesign, vilket gjorde att omsättningen fick sig en skjuts i rätt riktning, säger Anders. Dataform är Sveriges största leverantör av lagerhållna blanketter, transportetiketter, fraktdokument mm. Häftdesign levererar smarta notisblock (typ Post-IT), en fantastisk produkt!


Under 80-talet var tryckeribranschen stor och det mesta trycktes offset. Sedan kom digitaliseringen och det innebar en stor förändring med många tryckerier som försvann men också många som ändrade sin inriktning till det nya digitala. Nilssons Tryckeri behöll offsetmaskinerna och kompletterade med digitala och kan idag trycka i båda teknikerna.


Nilssons tryckeri är unika på så sätt att de är ett av idag mycket få tryckerier med en maskinpark som kan producera blanketter, block av alla slag (med självkopierande papper, limblock, spiralblock mm), laserark/brevpapper samt många olika typer av special, ex. s.k. lyft-ut-kort, integrerade etiketter (etiketter på blankett), personaliserade printningar m.m. Man kan säga att de producerar alla typer av trycksaker som behövs för att kommunicera på olika sätt.


      – Vi har jobbat med ett större tålamod än många andra under tuffa tider och gjort kloka investeringar i maskiner, utrustning och personal. Vår filosofi har varit att inte dra på oss för stora kostnader samtidigt som vi utvecklar företaget, vilket vi klarat bra genom åren. Idag står vi starkare än någonsin!


Kunderna finns över hela Sverige samt i Norge och utgörs till största del av andra tryckerier, kontorsvaruhandeln och andra återförsäljare samt, numera, också företag inom skogsnäringen.


Företaget har en mycket stor maskinpark inom såväl rulloffset som digitalt. Typ av trycksak, volym och andra faktorer avgör var och hur det kommer att tryckas. Att prata med kunden kan ofta göra att man genom smarta val och ibland ändringar hittar optimal produktion för den aktuella trycksaken.


      – Många aktörer, stora såväl som små, har försvunnit, vilket har gjort att vi idag har mer blanketter än på mycket länge. Blanketten lever alltså ännu och vi har aldrig kört så mycket självkopierande papper som nu!


Att alltid leverera högkvalitativa produkter och hålla utsatta leveranstider är något man är noga med. Nilssons Tryckeri har idag 21 anställda och de är alla upplärda internt. Här är det viktigaste att de anställda passar in i gruppen av medarbetare.


      – Vi vill att personen som kommer in ska passa bra i teamet och att ha som mål att stanna kvar i företaget. Då kan vi lära upp personen ordentligt och få en riktigt bra medarbetare. Att företaget går bra beror till stor del på just vår kompetenta och kunniga personal.


Miljöaspekten är en annan viktig del för tryckeriet som har flera certifieringar som visar på detta; Svanen och FSC. Man har även satsat på 1500 kvm solceller som finns på taket till den egna fastigheten. Detta ger grön el som försörjer bolaget med stora delar av elbehovet.


Framtiden ser ljus ut för detta företag som, trots corona-tider, fortsätter att leverera trycksaker till både gamla och nya kunder.


      – Här kan alla kunder, såväl befintliga som nya alltid lita på att få de produkter och den kvalitet som utlovats, avslutar Anders.

Läs mer...

2020-05-19 13:00

205067_01

Rätt redovisningskonsult och revisor hittar du med hjälp av Revimatch

Artikel Vad är skillnaden mellan revisor och redovisningskonsult? Måste alla företag ha en revisor? Vad kan redovisningskonsulten göra utöver löpande bokföring och stansning av kvitton? När det kommer till redovisning...
205060_01

Köper defekta bilar från hela Sverige!

Artikel Bilado är det enda bilföretaget som köper defekta bilar från hela landet via telefon! Från kontoret i Stockholm, har man koll på bilars värde och kan på så sätt köpa in bilar oavsett skick, utan att ha...
  • NILSSONS TRYCKERI AB
  • 0451-25 39 50
  • Blankettvägen 7, 282 61 Bjärnum
  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine