Kvik_Kitchen_Ombra_01

Kvik lanserar nytt kök - Ombra är grönt utifrån och in

Kvik lanserar köket Ombra den 1 september 2020. Ett kök med mjuk framtoning och grön design – i dubbel bemärkelse. Fronter tillverkade av återvunna vattenflaskor och noggrant utvalt material i trä, gör Ombra till ett kök att trivas i under lång tid framöver.

Fronterna som är tillverkade av återvunna vattenflaskor är silkesmatta, lätta att torka av och står emot fingeravtryck. Alla kökets trädelar, som skåp och bänkskiva kommer från certifierat och ansvarsfullt avverkat trä. Utöver sin tidlösa design och högkvalitativa material, erbjuder Ombra möjligheten att enkelt uppdateras genom att byta färg på det infällda handtaget.


För att ta fram Ombra samarbete Kviks produktavdelning med formgivarna Nikolaj Duve och Kasper Meldgaard från den danska designbyrån SAYS WHO. Resultatet blev en design inspirerad av dansk natur med inslag av 1960-talets klassiska danska design som präglas av enkelhet och rena linjer.


Handtagen på Ombra är utformade som mjukt rundslipade stenar. Varje infällt handtag är försett med en kontrasterande insida som gör att handtaget blir framträdande och det kommer i sju olika färger.
Kvik introducerar vitrinskåp, unik bänkskiva och designat återvinningssystem

I samband med lanseringen av Ombra introducerar Kvik även en modern version av det klassiska vitrinskåpet, en ny bänkskiva och ett återvinningssystem för ett mer hållbart liv i köket.


Ett nytt modernt vitrinskåp i grönt, grått eller vitt kompletterar nu Kviks sortiment av skåp. Vitrinskåpet är den perfekta platsen att visa upp dina favortisaker. Inredningen kan anpassas med ek-insatser, vinglashängare, hyllor samt lådor i mörk eller ljus ek.


Tillsammans med Ombra lanserar Kvik också en helt ny bänkskiva, den första 20 mm bänkskivan i massiv ek på marknaden. Bänkskivan är uppbyggd av tre lager massiv ek och kanten med de synliga lagren ger ett hantverksmässigt utseende. Bänkskivan är behandlad med RUBIO, en cradle to cradle certifierad produkt gjord av bivax och linolja – en hållbar, luktfri och väldigt slitstark ytbehandling som står emot fläckar på ett helt revolutionerande sätt.


ReCollector är ett nytt innovativt återvinningssystem. Lanseringen är en del av Kviks hållbarhetsresa i strävan mot ett mer hållbart köksliv. ReCollector är tillverkad av 100% återvunnen plast, produceras i Danmark och lanseras i svart, grönt och grått.

Läs mer...

2020-08-13 15:15

204078_07

En bra redovisningskonsult är en tillgång!

Artikel Att ta hjälp av en redovisningsbyrå gör inte bara att man får ordning på sin bokföring. Det kan också bli ett bra bollplank som gör att man kan effektivisera verksamheten och uppnå bättre resultat. –...
204093_02

De erbjuder Sveriges mest hållbara möten

Artikel Startskottet för nya samarbeten. Mötesportalen för drivande entreprenörer. Samlingsplatsen för nytänkande kreatörer.
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv