125054.bild1125054.bild2125054.bild3

Ladda batterierna på hästryggen

På Vendelsö ridskola är åldersspannet brett. Här finns plats för alla, från nybörjare till veteraner i alla åldrar. ”På en ridskola ska det finnas bredd”, säger verksamhetschefen Anna Boström som har varit på Vendelsö ridskolan sedan barnsben.


Att gå på ridskola handlar om mycket mer än att bara sitta på en hästrygg. För de yngre är ridskolan en perfekt träning på att hantera resten i livet med framgång. Här lär du dig att ta ansvar, samarbeta med kamrater, prioritera, hantera situationer där man inte är överens, kompromissa och lösa problem.
– Killar och tjejer som har varit i stall när de är små lär sig att ta ansvar och ger aldrig upp. Det är en inställning som garanterat ger jobb. Fråga arbetsledarna i näringslivet, du ska se att de har hästbakgrund, säger Anna Boström.
Hennes arbetsdagar börjar ofta klockan sex och slutar inte förrän strax innan midnatt.
– Det blir långa dagar med mycket jobb. Men hästlivet är en livsstil och jag har valt den själv!

För vuxna ryttare ger ridskolan fördelar som miljöombyte och känslan av att befinna sig i nuet vilket är guld värt i en stressad vardag.
– Om man har mycket att göra och känner sig väldigt stressad är den känslan som bortblåst senare på hästryggen. Att rida är ett sätt att ladda batterierna på, menar Anna som mer eller mindre är uppvuxen i stallet.
Hennes föräldrar startade upp Vendelsö ridskola 1965 och i dag driver hon verksamheten vidare tillsammans med sin mamma Vivianne Lund. Tillsammans med fem heltidsanställda och några extraarbetare sköter man ridskoleruljansen. Och den privata regin möjliggör en kontinuitet som är svår att ha i föreningsform med styrelse som byts ut med jämna mellanrum.

Kvalitet och omtanke är självklara ledord för verksamheten. Faktum är att både ridskolan och en stor del av skolans 30 hästar och ponnyer är kvalitetsmärkta. Hit är alla välkomna att komma och njuta av den lantliga idyllen och den sköna stämningen.
– Det enda som krävs är ett medlemskap så att du är försäkrad, hälsar Anna.


Läs mer...

2012-10-30

EM_lanys_01

Städtjänster i Karlskrona med hög kundservice

Artikel Med många mjuka värden utför Lanys Hem och Företagsstäd olika slags städuppdrag till sina kunder i Karlskrona med omnejd. Här utför de alla jobb med kvalitet och gör också allt för att både personal och...
Robin So¨derling tennis

Vilka idrottsstjärnor äger sina egna företag?

Artikel
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv