Dela artikel

20 års erfarenhet av applikationer

Allt fler företag har behov av applikationer för mobila enheter och webb. Är man inte i IT-branschen kan det vara svårt att veta vad man behöver och hur man ska gå tillväga. Malvacom är konsultfirman som hjälper sina kunder med allt från utveckling till drift av applikationer.

Peter Molin och Johan Nohave började utveckla applikationer redan 1996. De arbetade med allt från kvalitetssäkring till projektledning och kodning. När de startade Malvacom 2009 hade de alltså lång och bred erfarenhet av att utveckla applikationer. Malvacom hjälper företag utveckla applikationer för mobila enheter och webben, både för företagens interna bruk och mot konsumentmarknaden.

  • Gränsen mot webben håller på att suddas ut. Så nu är det mer webben som gäller. För då behöver du inte bry dig om operativsystemet speciellt mycket, säger Johan.

Digitaliseringen är i en ny fas nu. När persondatorerna kom gick man från skrivmaskin och papper till ordbehandlingsprogram och excel-dokument. Nu jobbar Malvacom en hel del med att integrera och strukturera datan och använda denna i applikationer. Malvacom sysslar med helhetslösningar. De sätter sig ner med sina kunder och gör en behovsanalys. Sedan utvecklar de applikationen utifrån de behov och önskemål kunden har. Därefter sköter de driften och underhållet av applikationen. Allteftersom tiden går ser allt fler kunder värdet och behovet av att investera i applikationer; det är mer fokus på applikationens mervärde än på prislappen.

  • I början jobbade vi mycket med startups. Nu jobbar vi med större kunder. Det som är skillnaden nu är att vi har mognare kunder, säger Johan.

Malvacom består för närvarande av nio personer. De har kunder i hela Norden, som är allt från enmansbolag till företag med tiotusentals anställda. Vid behov samarbetar de med andra konsultbolag. De har öppnat kontor i Stockholm och hoppas kunna öppna kontor även i Malmö i framtiden. De planerar dock att växa långsamt, då deras nuvarande storlek gör dem väldigt flexibla. Peter och Johan har lång erfarenhet av att jobba med allt från kodning till affärsutveckling och med i stort sett alla tekniker som finns på marknaden. Detta innebär att de kan ha korta beslutsvägar. Deras kunder kan ofta få förslag, råd och beslut på plats.

181068 M2


Vi behöver liksom inte gå hem och fråga tio experter vad man kan göra och inte göra. Med vår bakgrund kan vi sitta med kund och skissa på lösningen, säga hur mycket det kommer kosta och ta snabba beslut, säger Johan.

2018-02-15