174009 BK3
174009 BK4
174009 BK5
174009 BK3
174009 BK4
174009 BK5

Bageri Kardemumma - För god och jämn kvalité

Bageri Kardemumma finns på tre olika orter i Stockholm och har ett koncept av stenugnsbakat bröd i ett brett sortiment av klassiska matbröd och fantastiska bakverk. När vi träffar Jonas Björk på konditoriet i Täby Kyrkby berättar han om verksamhetens kärna. 

– Vi bakar med äkta kärlek och med delvis ekologiska råvaror, vilket står för en god och jämn kvalitet.

Att baka bröd i stenugn är ett gammalt sätt att baka på och innebär att brödet får en hård, smakrik och fuktbevarande skorpa. 


Det, menar Jonas resulterar i att brödet håller sig färskt och smakrikt mycket längre. På bageriet används dessutom riktiga surdegar, långa jästider och en gedigen stenugn. 


– Det bröd vi bakar tar cirka sex timmar att tillverka från mjöl till färdig produkt. Långa vil- och liggtider är vad krävs för att få fram smakerna på naturlig väg.


174009 BK1


Det är dock inte enbart bröd som framställs på bageriet. De tillverkar även klassiska bakverk som prinsesstårtor och budapestbaklelser liksom storsäljaren napoleonbakelse. De framställer modernare bakelser såsom moussebakelser och tårtor av alla dess former och smaker.


På menyn står också en del mat - pajer i olika smaker, lasagne, klassiska soppor och givetvis varma och kalla smörgåsar. 


174009 BK2


– Vi vill generera en känsla av att kunden kliver in i köket hos farmor och farfar, och det kräver genuinitet. Det ska inte bara vara en massa onyttigt på konditoriet, utan bra mat med näring som ett alternativ till alla snabbmatskedjor, betonar Jonas och tillägger att det inte finns några hemligheter i köket.  

 

Med detta koncept, som bygger på bra råvaror och en äkta vara ökar efterfrågan. I Jonas fall har den blivit så stor att det finns planer på att växa ytterligare. 

 

Hos oss är alla välkomna, hälsar Jonas.

2017-06-27
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies