Det som Saya Sushi främst blivit kända för är deras sushi, den lockar kunder från långt utanför närområdet. Tumenzaya menar att det beror på att hon är mer sparsam med det billigare riset och istället låter toppingen, som lax och avokado, ta plats. Hos Saya Sushi känns det hälsosamt och fräscht att äta.
– Sushi är ju väldigt gott och en härlig blandning av olika fiskar men även kött och grönt. Vi har ofta familjer som kommer hit och även barnen hittar något passande på menyn.
En annan sak som lockar många kunder är restaurangens satsning på handgjorda dumplings med mycket smak. De flesta restauranger tar sig inte den tiden, men Tumenzaya menar att alldeles för mycket går förlorat om man inte gör dem på rätt sätt.
– Ibland kan kön vara lång, just för att de blivit så kända. Det är jätteroligt såklart och jag har skapat god kontakt med många stamkunder.
Catering av sushi är något som Tumenzaya har märkt växt sista tiden.
– Det är lätt att hantera vid fest och passar perfekt till både till sommarfesten med kollegorna, bröllop, födelsedag och studentfest.
Till efterrätt kan man avnjuta en japansk glass som inte riktigt är som den vi är vana vid. Den är lika kall som svensk glass, men där stannar också likheten. Den japanska varianten har mer smak men är inte lika söt.
– När man tar en tugga av mangoglassen är det som att ta en tugga av en riktig frusen mango. Välkommen att avnjuta den på uteserveringen i sommar, avslutar Tumenzaya.