EM_ProLegal Go¨teborg AB_02

Alla bolag oavsett storlek har rätt till en affärsjurist

Bolla tankar, få en proaktiv affärsjuridisk rådgivning löpande i företagets vardag eller hjälp att förhindra begynnande tvister. ProLegal i Göteborg var en av Sveriges första byråer att erbjuda en extern bolagsjurist för tillfälliga uppdrag och göra affärsjuridiken tillgänglig för alla. Få tillgång till en egen bolagsjurist eller anlita dem som en interimslösning!

Oavsett om man är ett start-up, ett större fastighetsbolag med expansionsplaner, ska nyanställa eller upprätta kommersiella avtal, finns juridiken i grunden och genomsyrar bolagets vardag. Catrine Holmgren och Ann Marcus Pedersén grundade ProLegal 2012, med en fast övertygelse om att alla bolag behöver och har rätt till affärsjuridisk rådgivning.


– Långt ifrån alla bolag har möjlighet att anställa en bolagsjurist, men är i behov av rådgivning i stora eller små frågor. Med en flexibel prismodell, vår branscherfarenhet och affärsförståelse, insåg vi att vi kunde hjälpa fler i rollen som externa bolagsjurister. Nu har branschen och behovet växt och vi med den, säger Catrine.


– Företag behöver ofta hjälp med olika former av avtal, både att upprätta och granska dem samt att identifiera och minimera risker i avtal som är på väg att ingås. Vi är utmärkta bollplank och kan hjälpa till med skriftliga formuleringar i brev och mail. Om det uppstår oenigheter kan vi gå in och tolka avtal och jobba för ett sätt att komma framåt och vidare utan att man hamnar i domstol, fortsätter Ann. 
Catrine och Ann hade många års erfarenhet av affärsjuridik och roller som bolagsjurister på väletablerade företag när de grundade ProLegal. Idag är även Alexandra Tham Forster, Cynthia Gondi och Pernilla Karlsson anställda på byrån. Fredrik Önnerfors ansvarar för ProLegals verksamhet i Lund.


– Tillsammans är vi specialiserade inom kommersiella avtal, fastighetsjuridik samt IT-juridik, och har lång erfarenhet av komplexiteten som kan uppstå inom berörda branscher. Juridiken bör användas som ett verktyg, löpande i den vardagliga verksamheten för att skapa säkrare affärer. När man jobbar nära och långsiktigt med oss, kan vi fånga upp enklare frågor som direkt kan appliceras i verksamheten. Vi kan flagga för risker men också ge proaktiva råd som hjälper företaget framåt, säger Ann.


– Det är vanligt att företag inte förstår vilka juridiska behov de i själva verket har, eller ser fördelarna i samarbeten mellan affärsjuristen, redovisnings- revisions- eller advokatbyrån. Med en pragmatisk rådgivning, skapas rätt förutsättningar för att företaget ska bli mer framgångsrikt, tillägger Catrine.


Idag mer än någonsin är det vanligt med olika former av interimslösningar. Föräldraledig personal, sjukskrivningar, plötsliga uppsägningar eller vid arbetstoppar behöver större bolag ofta en extra juridisk resurs på plats, som kan täcka upp och hjälpa till att hålla företaget flytande.– Vi går ofta in när man behöver en bolagsjurist på deltid, eller för att täcka upp vid tillfälliga toppar då belastningen är stor eller personalstyrkan är låg. När vi kommer in som en form av brygglösning inför en nyanställning, inser många fördelarna med att använda sig av oss som externa bolagsjurister i stället för att anställa personal. Är någon sjuk eller ledig kan vi alltid kan täcka upp med en kollega, förklarar Catrine. 


ProLegal finns där för dig som behöver en bolagsjurist på plats under några dagar i veckan, eller en affärsjurist för löpande juridisk rådgivning. En affärsjurist vid din sida ger ett professionellt intryck, ordning och reda och mer lönsamhet i företaget.


– Vi möjliggör att även ett nystartat företag har råd att få ett korrekt utformat och individuellt aktieägaravtal. Får vi sen ta hand om den löpande juridiken som uppstår längs vägen, skapar vi lönsamhet på sikt. Växer ni och anställer egna jurister men är i behov av en interimslösning, kliver vi in med all vår erfarenhet och branschkunskap som bolagsjurister. Vi tar vi fram en skräddarsydd lösning som är anpassad till era förutsättningar och ert behov av affärsjuridiska tjänster, avslutar Ann.


Läs mer...

2021-05-19

EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • PROLEGAL GÖTEBORG AB
  • Tel: 0735-22 82 20 | 0735-22 82 22
  • Adress: ProLegal, Box 307, 421 23 Västra Frölunda

    Besöksadress:
    Ringögatan 10, Göteborg | Krafts torg 10a, Lund
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine