Dela artikel

Allt om glas i Ånge

Laga stenskottet på bilrutan, sätt in markiser i villan eller tillverka några extra kopior på nycklarna. Hos Ånge Glasmästeri erbjuds det mesta som har med fönster och glas att göra.


– Sommartid har vi mycket villajobb som fönsterbyten, inglasningar av altaner och markismonteringar. Då har vi mest att göra. Men vi är ändå inte särskilt konjunkturkänsliga, glas går ju sönder hela tiden och måste lagas, menar Roger Pålsson som driver Ånge Glasmästeri i Ånge i västra Medelpad.
Och om sommaren är villornas tid är våren bilrutornas. Då kommer många in med spruckna rutor efter att ha blivit träffade av stenskott från osopade vägar och gator. För att arbeta med glas krävs att man har en hel del kunskaper och i vissa fall utbildningar i bagaget, vilket kan göra det svårt att hitta personal som uppfyller kraven.
– Särskilt för brand- och bilglas krävs det att man har gått en del kurser för att förstå och veta hur man ska göra. Dessutom är det viktigt att ha ett genuint bilintresse och kunna hantera en skruvmejsel för att bli bra på det, anser Roger.
Han har själv haft samma person anställd sedan han, efter drygt tio års anställning, tog över företaget för nio år sedan. Nuförtiden går man kontinuerligt på vidareutbildningar för att hålla sig uppdaterade i vad som händer i branschen. Det är även något som krävs för att få kalla sig ett auktoriserat glasmästeri.
– Det handlar även om att kunna ge kunderna bästa möjliga service och kvalitet. Vi försöker alltid vara trevliga mot kunder och märker att de flesta är nöjda och kommer tillbaka.

2013-02-14