Dela artikel

Alltid något nytt hos Brantheim

Verkstadsföretaget Brantheim har ett tydligt framgångsrecept – det ska alltid hända något på företaget, till exempel genom investeringar i nya maskiner. ”Vill man vara med och konkurrera måste man hänga med i utvecklingen”, säger vd Benny Gustavsson.

I Tyresö finns Brantheim, ett verkstadsföretag som specialiserats sig på att arbeta med plåt mot en hel rad av olika marknader, däribland telekom- och bilindustrin.
   – Var sitter det plåt någonstans? Jo, lite överallt! Därför har vi också en ganska spridd kundkrets, säger Benny Gustavsson.


Han började arbeta extra på företaget redan 1993, då med hans far . Två år senare började han på heltid och blev delägare. Med över 20 år i branschen vet Benny vad som krävs för att driva ett lyckat företag.
   – Vill man vara med och konkurrera måste man hänga med i utvecklingen. Det är vår målsättning att ligga i framkant och vara med, och vi åker också därför på de stora mässorna för att se och följa med i utvecklingen, säger Benny Gustavsson.


I dag har Brantheim byggt upp en stor bredd på maskinparken med moderna maskiner. Och det finns en anledning till varför.
   – Det ska alltid hända någonting på Brantheim har vi sagt. Vi siktar på att det alltid ska vara minst en lite större maskininvestering varje år, säger Benny Gustavsson.


Att ligga i framkant när det gäller att jobba med den senaste tekniken handlar inte bara om att skaffa fler kunder. Det gör även att kompetent personal söker sig till företaget.
   –Många av våra duktiga medarbetare har sökt sig hit mycket tack vare för att vi har en mycket hög tekniknivå, säger Benny Gustavsson.


Dessutom verkar personalen trivas på Brantheim.
   – Att trivas är en viktig del på Brantheim, vi har väldigt lite personalomsättning. Är det någon som slutat har det varit för att de flyttat härifrån eller gått i pension säger Benny Gustavsson.
   – Folk får ta ansvar och vi hjälps åt. Är det mycket att göra får grabbarna ställa upp och är det mindre att göra kan dom ta ut tid och vara lediga. Man ska inte känna att ”nu är det lite att göra, nu kommer tre man bli uppsagda”, så fungerar det inte här. Då ska vi ha en buffert så att vi inte behöver säga upp någon. Vi ska ha en uthållighet.


Och att kunderna väljer Brantheim verkar även det ha sina tydliga anledningar.
   – Vi är ett litet företag men vi har en ganska stor know-how och en väldigt modern maskinpark, plus att vi har kompetent folk som kan sköta dom, säger Benny Gustavsson.

2014-09-26