EM_Deniz-Bygglovskonsulter_01

Anlita en effektiv bygglovskonsult

När du ska bygga nytt , bygga om eller bygga till är det bra att vara ute i god tid för att hinna få bygglovet. Det är också till stor hjälp att anlita någon som utför fackmannamässiga ritningar, inte minst för att man själv ska få en klar bild av hur slutresultatet kommer att se ut. Hos Deniz Bygglovskonsulter får kunderna snabb hjälp och kan se resultatet i 3D.

Trots att www.bygglovskonsulter.com bara har funnits kort tid på marknaden har de redan hunnit skaffa sig ett brett spann av kunder. Företaget startades i oktober 2020 och drivs av tre bröder, som alla har  stor kunskap och utbildning inom projektledning och konsultation inom bygg. Inom företaget hjälper de både mindre och större företag och även privatpersoner att utforma ritningar som kan användas när de söker bygglov. 


– Vi gör ritningarna men det är sedan kommunen som godkänner och ger bygglov, säger Ahmet Deniz som är vd och delägare.


De är inriktade på bygglovsritningar, 3D, skisser och konstruktionsritningar och vänder sig till både företagare och privatpersoner som vill bygga till, bygga nytt eller bygga om. Tack vare att de utför ritningarna i 3D kan kunden få en väldigt verklighetstrogen bild av hur slutresultatet kommer att bli. 


– Kunden kan se hur huset eller lokalen blir, alltifrån takhöjd till kulörer. När ritningen är klar skickar vi den som PDF till kunden och som sedan kan användas under byggnationen.
Billiga och kvalitativa ritningar 

De utför uppdragen åt kund mestadels via videosamtal, vilket gör att de både kan vara effektiva och erbjuda billigare lösningar gentemot kunderna. 


– Jämför man med de stora aktörerna så ligger vi ungefär 20-30% billigare, men kunderna väljer också oss för att de vet att vi har kvalitet och är väldigt noggranna. 


Att ha möte med kunden via videomöte har flera fördelar, inte minst för att processen går snabbt. Från möte till färdig skiss tar det cirka 3-5 dagar. 


– Om en kund är osäker på vilka fönster eller dörrar de ska välja kan vi ge kunden förslag direkt. En sådan sak tar bara några minuter för oss att ändra i ritningen. Vi delar skärm och kör det live, det sparar tid för kunden men också för oss. Om någon kund vill ses på plats istället så är det också möjligt givetvis. 


Ansök om bygglovet i god tid 

I de flesta fall ritar kunderna en skiss som de lämnar till företaget som sedan utför en fackmannamässig ritning. Då det under vissa delar av året kan ta tid att få sitt bygglov är det bra att vara ute i god tid om man ska bygga nytt eller göra någon förändring av en byggnad. 


– Det brukar ta cirka 10 veckor innan man får bygglovet godkänt men under våren är det många som söker samtidigt, vilket gör att det kan ta längre tid. Bara den här månaden har vi fått tio förfrågningar på uterum. Om man har bestämt sig för att bygga är det därför bra att ansöka i så god tid som möjligt.


Under månaderna som gått har bröderna fått fin respons från både kunder och kommunen. 


– Både kunderna och kommunen tycker vi har fina ritningar med kvalitet.


Just nu är bröderna igång med att göra marknadsanalyser där de tittar efter potentiella samarbetspartners. 


– Vi tittar bland annat efter leverantörer som tillverkar växthus för att eventuellt kunna starta ett samarbete. Vi är också i diskussion om vi ska anställa en person till inför sommaren, avslutar Ahmet.

Läs mer...

2021-03-07

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv