213069_02 (5298x3532px)

3 min lästid

Assistans med fokus på drömmar och möjligheter

Hos Team Aron Assistans väljer man att se möjligheter. Bakom företaget står en ledning som tillsammans med sina anställda låter individen få sina drömmar och ambitioner hörsammade. Det är ett assistansbolag med hjärta som sticker ut från mängden. Istället för att se begränsningar, hjälper de människor att se möjligheter.

För Team Aron Assistans står människa och möjligheter i fokus, för att drömmar och ambitioner ska kunna förverkligas. 


– Många människor som har en funktionsnedsättning eller särskilda behov är väldigt isolerade och när de ska få assistans ska de sitta i timmar och säga vad de inte kan, vilket är psykiskt nedbrytande. För oss handlar det om hur individen vill leva och vi vill uppmuntra människor att tro på sin egen kraft, säger Mia Humble som är vd. 


Mia som har jobbat med assistans under 20 år och har erfarenhet av en rad andra yrken kom in i företaget för fem år sedan. En vän till Mia tipsade då om företaget PerformIQ, som både delade hennes värderingar och hade tillstånd för att bedriva assistans. Mia skickade ett mejl och frågade om ett möte och strax därefter påbörjades deras samarbete. 

Det auktoriserade bemannings- och rekryteringsföretaget PerformIQ är idag Team Arons Assistans största ägare. Inom företaget finns också flera sportprofiler, däribland Tomas Fogdö. Aron Andersson 

När Mia och PerformIQ hade bestämt sig för att starta företaget, kom också Aron Andersson in i bilden. 


– Vi ville ha en positiv förebild och kontaktade Aron. Vi bestämde ett möte och la fram våra idéer och efter det beslutade vi oss för att köra tillsammans. När man gör saker med hjärta och passion vill människor ofta vara med. 


Aron Andersson drabbades av cancer som barn och i sviterna förlorade han också förmågan att gå. Trots det har idrott, träning och äventyr genomsyrat hans liv och idag jobbar han också som föreläsare. 


– Det är en människa med ett otroligt stort hjärta. Vi har tagit hem kunder till hans gym i garaget och hittat på äventyr som är anpassade så att alla kan vara med.


Sociala aktiviteter 

Team Aron Assistans har kontor i Stockholm, Malmö och Örebro men har även kunder i andra delar av landet. Under coronapandemin har de sociala aktiviteterna varit begränsade men i vanliga fall arrangerar de aktiviteter som är roliga, inspirerande och ger kunderna möjlighet till att socialisera och skapa nya kontakter. Mia berättar om ett särskilt tillfälle som gjorde stort avtryck på henne, då de besteg Hammarbybacken.


– Det var både anhöriga och assistenter som var med och alla hjälptes åt att dra upp rullstolarna. Det var lerigt och vi kämpade tillsammans men vi tog oss upp. Det känns verkligen som en stor symbol och en viktig värdegrund för oss, då det är oerhört viktigt att vara ett team.Bygga team över hela landet 

Inför framtiden vill Mia att Team Aron Assistans ska fortsätta bygga team över hela landet. 


– Vi vill bygga flera team som kan inspirera varandra, som ett nätverk. Det gör att många kan se fler möjligheter, när man ser att någon klarar av att ta sig upp för ett berg kommer fler att känna att det är möjligt. 


Mia betonar vikten av att få människor att se möjligheterna och det är något som genomsyrar hela deras verksamhet. 


– Man vill leva ett liv där människor tror på ens förmåga. När man har människor runt om sig, som pratar om rätt saker, så förbättras livet av bara det, avslutar Mia. Läs mer...

2021-10-12

EM_WK & Bjo¨rklund_01

Falsade plåttak – ett traditionellt hantverk

Artikel Med ett plåttak får man inte bara ett hållbart alternativ, man höjer också husets värde genom ett estetiskt vackert uttryck. Bakom WK & Björklund Company AB står kvalitet alltid i fokus och här råder en...
EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
  • TEAM ARON ASSISTANS
  • Tel | 0733 53 75 26
  • Besöksadress | Hammarbybacken 31, 120 30 Stockholm
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine