Dela artikel

Avslappnat på anrik restaurang

Tennstopets 68 platser rymmer allt från stammisar som har besökt restaurangen så länge de kan minnas till nytillkomna gäster som tilltalas av den mysiga stämningen. Anrika Tennstopet serverar både lunch och middag är en restaurang man kan besöka ensam utan att känna sig obekväm. ”Här är det avslappnat och inte så uppstyltat”, säger ägaren Mikaela Bengtsson.


Att Mikaela rör sig vant i restaurangen är inte så konstigt. I och med att hennes pappa drev restaurangen tidigare är hon mer eller mindre uppvuxen i restaurangen och redan under tonårstiden började hon arbeta här under skollov. År 2004 tog hon över verksamheten och sedan dess har hon haft fullt upp. Mikaela betonar vikten av att kunna erbjuda något för alla och har lyckats bra med att kunna tilltala en bred kundkrets.
– Hit kommer de flesta – unga och äldre, tjejer, killar och barnfamiljer.

Tennstopet ligger ofta i framkant när det kommer till matutbudet på menyn. Restaurangen är faktiskt stadens hamburgarpionjär och långt innan McDonalds intåg var det hit man kom för att hugga in på en Double Cheese eller Mix Grill. Dagens meny består av både gamla godingar och fräscht nytänkande. På den första måndagen i varje månad kan man också räkna med ackompanjemang till maten, för då är det spelmans-after work på restaurangen.
– Det är väldigt kul och det brukar vara fullpackat under de här kvällarna, säger Mikaela och tillägger att den som vill får även vara med och spela.

2013-04-09