Bara Vara i den bästa av världar
Bara Vara är en förstklassig restaurang och välbesökt bar mitt i centrala Helsingborg. Här ska du helt enkelt bara vara. Atmosfären är livlig och det är uppdukat för en smakrik afton för gästerna. I restaurangen är levande ljus tända på vackert dukade bord. Stämningen är härlig och rofylld. Detta är en välkänd mötesplats med läcker mat och fina klassiska viner på menyn.
– Det ska finnas mat för alla här, konstaterar Martin Olsson, en av tre delägare, när Enterprise Magazine besöker honom på restaurang Bara Vara.
Ägartrion är ett driftigt team som även står bakom Jacob Hansens Hus, restaurang Sillen & Makrillen samt sommarrestaurangen Vikingstrand. Det är med andra ord mycket arbete året runt, men eftersom de är ett yrkeskunnigt gäng som brinner för sina jobb flyter det på. Och maten står givetvis i fokus.
– Min personliga favorit på menyn är hängmörad entrecote med hemmalagade pommes, kryddsmör och friterad purjolök, fortsätter Martin. Vi har generösa portioner och vi byter meny ungefär var sjätte vecka.
Han arbetar själv i köket och lägger ner all sin energi på att göra läckra maträtter i köket som är öppet ut mot restaurangen, vilket skapar en nära relation med gästerna. Många resande gäster kommer till Bara Vara och personalen tar då sig alltid tid att prata med dem. Alla som kommer hit ska känna att de kan slappna av och vara sig själva.
– Vi är helt enkelt en restaurang där du bara kan vara. Vi har även en uteservering på sommaren och det är ett bra läge med sol hela dagen, säger Martin.
Bara Vara har även en gedigen vinlista vilket lockar många personer som bara uppskattar ett gott glas vin efter jobbet med lugn musik i bakgrunden. Där du hör hemma.
2015-06-09
Dela artikel