HBbemanning_4HBbemanning_6HBbemanning_5

Barnvaktsbyrån med många mjuka värden

Hos Östermalms Barnvaktsbyrå matchar de rätt barnvakt med rätt familj. Här får alla anställda gå en HLR-utbildning och alla kunder får träffa den nya barnvakten innan de beslutar sig för att anlita denne.
– Vi är noga med att det ska kännas bra både för våra anställda och våra kunder. För mig är det lika viktigt att barnvakten trivs som att kunden är nöjd, säger Hanne Brodin.

HB Bemanning AB heter bolaget som består av Östermalms, Lidingö och Saltsjöbadens Barnvaktsbyrå. De har idag valt att fokusera på dessa tre orter.


– Vi vill vara så familjära och personliga som möjligt och att våra anställda ska bo i närheten av familjerna där de ska jobba, säger Hanne Brodin som är grundare och ägare av företaget.


Hanne började redan som tolvåring att sitta barnvakt hos olika familjer och när hon hoppade av gymnasiet började hon arbeta som barnvakt på en förmedling.


– Jag kände att jag kan göra det här lika bra själv därför beslutade jag mig för att starta min egna barnvaktsförmedling ganska omgående. Därefter började jag rekrytera mina vänners yngre syskon och göra reklam ute i Saltsjöbaden. Vi fick bra respons från våra kunder och jag valde att starta Lidingö och Östermalms Barnvaktsbyrå också.


Idag har de funnits i sex år och har 250 barnvakter i poolen. De började med Saltsjöbaden och har därefter utökat i Lidingö och Östermalm.


– Vi ska ta hand om det absolut värdefullaste som finns - barn. För mig är det viktigt att vi hittar bra medarbetare och växer långsamt så att vi kan behålla den familjära känslan vi har och ge våra kunder den absolut bästa personliga servicen. Jag arbetar själv som barnvakt varje vecka vilket ger en stor förståelse för mina anställda men också förståelse för kundens perspektiv.



Innan Hanne anlitar en ny barnvakt har hon alltid ett personligt möte för att lära känna personen.


– Det är ett krav att vi ses i verkligheten. Dessutom kollar jag alltid referenser och i princip alla som arbetar här har blivit rekryterad av någon som redan arbetar hos oss. Det gör att vi känner oss extra trygga med de personer vi skickar ut på uppdrag.


När en familj söker en barnvakt ser de alltid till att matcha barnvakten utifrån familjens behov.

  

– Vi kollar dels så att den person som vi tänkt föreslå för familjen bor i närheten så att barnvakten inte ska behöva åka långt, att de har erfarenhet av barn i samma ålder och ibland försöker vi också att bejaka intressen. Om det är något barn som är fotbollsintresserad har vi till exempel många barnvakter hos oss som har arbetat extra som fotbollstränare tidigare.


När Hanne har hittat en barnvakt som hon tror kan passa för en familj får de information om barnvakten och om familjen tycker att det låter bra så arrangeras ett kostnadsfritt, första möte.


– Familjen får då berätta om deras upplägg och rutiner men framför allt känna om det finns kemi mellan barnvakt och familj och därefter sätter samarbetet igång.


När man som förälder ska välja barnvaktsbyrå tycker Hanne att det personliga mötet är det allra viktigaste.


– Det är viktigt att förmedlingen man anlitar träffar barnvakten i verkligheten först, det ger en bättre bild av personen och ökar chansen för en bättre matchning mellan oss samt mellan barnvakt och familj.


Många av de som är anställda på HB Bemanning går på gymnasiet och vill jobba extra på sidan om studierna.


– Många stannar tills de gått klart gymnasiet, vilket gör att familjen vet att de kan ha samma barnvakt under några år och det är ett krav från vårt håll att barnvakten har en huvudsyssla såsom gymnasiet eller universitet för att vi ska garantera en långsiktighet till familjen.


De som anlitar företaget för tjänsten kan dessutom nyttja RUT-avdraget, som just nu uppgår till 50 000 kronor per person och år. Hanne är mån om att alla deras kunder ska vara nöjda men också att de anställda ska känna sig trygga.


– Vi betalar in försäkring och arbetsgivaravgifter för dem. Vi finns också alltid tillgängliga oavsett helg eller kväll. Det här är kanske deras första riktiga arbete och jag vill att våra barnvakter ska känna sig trygga i att ha oss som arbetsgivare, avslutar Hanne.

Läs mer...

2021-01-15

Webbplats
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • HB BEMANNING AB
  • Tel: 08-447 75 00
  • Adress: Berghemsvägen 37, 133 37 Saltsjöbaden
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine