EM_AB industrihytten_04EM_AB industrihytten_03

Bekvämt helhetskoncept för stora projekt

Industrihytten i Södertälje har på kort tid blivit en omtyckt aktör på marknaden. Här förser de kunderna med uppdrag inom stängsel, betong, industribyggnationer och tätskiktsarbeten, samtidigt som de också kan erbjuda sina kunder ett helhetskoncept. – Vi har en fin bredd på företaget och man känner en stolthet varje dag man åker till jobbet, för det som vi har lyckats bygga upp, säger Fredrik Bratt.

Industrihytten är på ett sätt ett ungt företag men har ändå lång erfarenhet bakom sig. För över 30 år sedan skapades Styrhytten som till en början var ett rent mark- och entreprenadföretag. Med åren blev de allt bredare då det fanns en marknad för såväl byggservice och stängsel som betong.  Det resulterade i att det för 2,5 år sedan skapades ett ”systerbolag” till Styrhytten.


– När Industrihytten grundades flyttades en del personal över från Styrhytten samtidigt som det tillsattes två platschefer och en entreprenadchef, säger Fredrik Bratt som varit vd sedan starten.


På den korta tid som företaget verkat på marknaden har de snabbt fått både många kunder och stora uppdrag. I starten var de tio anställda, något som idag har ökat till sexton.


– Omsättningen har varit över förväntan. Vi har återskapat loggan som även finns i de andra bolagen och vi hjälper varandra att hitta jobb, vilket har visat sig vara en framgångsfaktor tillsammans med vårt synsätt. Vi driver varje projekt med precision och ser till att kunden får den produkt som den vill ha.
Bekvämt helhetskoncept

Industrihytten utför främst större uppdrag mot industrier som antingen innebär till- eller nybyggnationer. Tack vare företagets bredd kan de också skapa ett bekvämt helhetskoncept för sina kunder.


– Om en kund vill bygga en stor industrilokal och samtidigt uppföra stängsel och anlägga asfalterad parkering och därtill gräsmatta, då kan vi lösa hela projektet.


De olika företagen samarbetar ofta med varandra och då de sitter i samma byggnad blir beslutsvägarna korta. I huset finns fina konferenslokaler med storbildskärm där de håller möten med sina kunder.


– Vi kan sätta oss i ett möte med kunden då vi har all expertis i huset. De får ett enda kontrakt och slipper ha kontakt med flera, olika företag.


Vid behov tar Industrihytten även in underentreprenörer, där de har ett stort kontaktnät att tillgå.


– Vår entreprenadchef har jobbat dryga 30 år i branschen och har ett enormt nätverk, vilket är oerhört bra.
Vill växa 

Fredrik pratar varmt om de anställda och här råder en riktig teamkänsla, där alla drar åt samma håll för att ro projekten i land.


– Vi ska vara ett lag och det är något jag jobbar hårt för. Här kan en stängselbyggare rycka in med killarna som gjuter betong om det behövs. Man ska vara beredd att hoppa in och slita med laget och jag tror de anställda gillar det.


Företaget som vuxit snabbt sedan starten ser Fredrik kan växa ännu mer de närmsta åren. 


– Om fem år är visionen att vara minst 30 anställda. Idag har vi fyra starka inriktningar och jag hoppas att vi i framtiden kan ha utökat med ett par block till, avslutar Fredrik.

Läs mer...

2021-07-30

EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • AB INDUSTRIHYTTEN
  • Tel | 08-550 308 20
  • Adress | Magasinsvägen 5, 152 42 Södertälje
  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine