Dela artikel

Bemannar och utbildar

En anställning genom ett bemanningsföretag är fördelaktig för både den anställde och arbetsgivare. Riskerna minskas och kostnaderna går ner samtidigt som den enskilda individen får möjlighet att pröva på olika arbetsuppgifter. Det vet man på Vacanza Bemanning & Support som bemannar företag i Tierp.

Att gå direkt från gymnasiet ut i arbetslivet är ofta svårt. Företagen kräver vid nyanställning i regel lång arbetslivserfarenhet, något ungdomar inte hunnit skaffa sig än. Det är Lotta Årstam väl medveten om efter att under många år ha arbetat på en gymnasieskola. I dag hjälper hon ungdomar att komma ut i arbetslivet genom det egna bemanningsföretaget Vacanza Bemanning & Support.

– Vi ger ungdomar en chans att få arbetslivserfarenhet, erfarenheter som de kan lägga till på sina CV:n och använda för att söka andra anställningar i framtiden, menar Lotta.

 

Fördelarna är stora inte enbart för Vacanzas anställda utan även för företagets kunder. De får möjlighet att se hur en person fungerar på arbetsplatsen utan att ta på sig några längre åtaganden. Fungerar det inte har de möjlighet att ta in någon annan. Förhoppningen är dock att varje anställning genom Vacanza så småningom ska leda till en fast anställning på det specifika kundföretaget.

– Genom oss får företagen möjlighet att träffa framtidens arbetskraft, poängterar Lotta.

 

Än så länge vänder sig Vacanza främst till företagen i Tierps närområde, men planer finns på sikt att utöka upptagningsområdet till exempelvis Gävle och Uppsala. De två städerna är stora arbetsmarknader där kompetent arbetskraft ständigt efterfrågas. De kunder som vill kan även engagera Vacanza för att hantera fakturering och andra administrativa uppgifter eller gå grundkurser i datorkunskap.

– Vi engagerar oss socialt. Samtidigt erbjuder vi våra kunder riktigt bra arbetskraft, säger Lotta.

2012-08-29