Markus Aujalay
Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.
Café Rosenhill, som numera även erbjuder catering, har varit med i 30 år. I begynnelsen var det mest yrkeschaufförer och lokalbefolkning som utgjorde kundkretsen, dessa har sedan dess fått sällskap av både barnfamiljer, turister och mc-åkare.
– När vi öppnar klockan halv sex på morgonen hänger yrkeschaufförerna på dörren och vi har fullt till frukost, berättar Kawa Wandi, som driver caféet med sin fru Nishte Wandi.
Han betonar vikten av att se varenda kund. Faktum är att gästerna, som kommer från när och fjärran, ökar för varje år som går.
Den tid, energi och kärlek som den baristautbildade personalen lägger ner på verksamheten märks verkligen. Här bakar man varje dag och väljer noggrant ut vilka råvaror som ska användas. Café Rosenhills närmast världsberömda mackor är ett kapitel för sig. Här snålas det inte på ingredienserna. Det är rejäla smörgåsar som gästerna får ta del av. Och ”Truckmackan” som består av ägg, bacon, falukorv och pannbiff samt räkmackorna är riktiga trumfkort.
Årstiderna och olika högtider gör sig påminda på Café Rosenhill, något som bland annat innebär en enorm kungsgran, bjudglögg och pepparkakor kring julen. Här kan man också fira jul. På självaste julafton står dörren öppen och julbuffén på bordet. Oavsett årstid behöver man aldrig vara ensam.
– Den som sitter ensam, sitter plötsligt i ett sällskap. Det ger oss en morot att fortsätta, det ska vara en härlig stämning. Värmen och kärleken finns på Café Rosenhill – året runt.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.