205045205045_3205045_5

Bildelsbutik levererar ut i Blekinge

Autoexperten är ett bilreservdelsföretag som finns över hela landet. I Blekinge är det Jonas Johansson och hans personal i Karlskrona som säljer Autoexpertens reservdelar, biltillbehör, förbrukningsmaterial och däck. Merparten levereras till bilverkstäder runt om i Blekinge.

 – Vi har en bra personalstyrka; de har jobbat här i många år. Vi är ett litet team med högt i tak och god stämning, och det avspeglar sig på kunderna, de blir väl bemötta, menar Jonas Johansson, platschef och säljare sedan 2015.
   Det var 2002 som Jonas Johansson fick förfrågan från Autoexperten centralt om att starta upp en bildelsförsäljning i Blekinge, då det inte fanns någon Autoexpertenbutik i Blekinge. Jonas hade då arbetat flera år med reservdelar vid en annan butik.

Idag är man sex man på heltid som servar privatkunder och bilverkstäder i Blekinge. 

Säljer främst till bilverkstäder

 – Vi säljer främst till bilverkstäderna, det är nog 80 % av produkterna som går dit. Vi har även en butik dit privatkunderna kommer och handlar reservdelar till sin bil.  Här finns allt till bilen, även för bilvård. Frågar kunderna oss om lämplig bilverkstad, så frågar vi var de bor eller var de jobbar så kan vi rekommendera den Autoexperten bilverkstad som ligger närmast dem, berättar Jonas.
   Lokalerna för Autoexperten är relativt komprimerade; man behöver inte onödigt stort utrymme då man snabbt kan få hem delar till lagret. Givetvis finns det mycket i lager för direktleverans också.

Beställer man före kl 17 så får vi leverans klockan sex på morgonen. Så kör vi ut med reservdelarna med två budbilar som går nonstop hela dagen, berättar Jonas.
  Arbetsmiljö och miljötänkande följer den norm som används inom Autoexperten.
Bra utveckling med fler anställda

– Alla som ingår i kedjan Autoexperten, oavsett om det är en butik eller verkstad har ju vissa krav på sig att leva upp till inom exempelvis arbetsmiljö, vilket innefattar rätt hantering av restprodukter och spill. Så även vi följer givetvis Autoexpertens manual.
   Utvecklingen har varit bra genom åren.

    – Vi har haft en bra utveckling med fler anställda och en bra omsättning. I år firar vi 10 år i våra senaste lokaler. Nu jobbar vi även med ett nytt varumärke;  QWP; ett varumärke med vissa typer av produkter som ligger lägre i pris och som kan vara lämpligt att köpa för de som har äldre bilar och inte vill kosta på dem mer än vad som behövs, informerar han. 

   Jonas har dock märkt att många som är måna om sina bilar ändå väljer bildelar med högre kvalitet. I framtiden hoppas man kunna öka sina marknadsandelar och leverera till fler verkstäder.

   – Kanske behöver vi öka lokalytan något och då finns det möjlighet att köpa till lite yta från ”grannföretaget”!

Läs mer...

2020-11-02

Webbplats
Bredbandsval Sverige AB

Bredband för företag – allt du behöver veta innan du bestämmer dig

Artikel
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • Autoexperten Karlskrona
  • 0455-15500
  • Verkstadsgatan 6, 371 47 Karlskrona
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine