EM_mullsjo-blomsterverkstad-lotta-dalen

Blombutik i Mullsjö med brett utbud

Hos Mullsjö Blomsterverkstad AB hittar man såväl en välfylld snittkyl som härliga krukväxter och vacker inredning. Här tar de också emot beställningar av arrangemang och buketter som passar för alla möjliga tillfällen.

I butiken som är kopplad till Interflora står blommorna i fokus men här har de också ett fint sortiment av krukor och inredning. 


– Jag vill verkligen att det ska kännas som en blomsterbutik när man kommer in här, även om vi har en del annat att erbjuda, säger Lotta Dalén som är ägare till butiken. 


Nära relation till kunderna

Här finns massor av härliga krukväxter, stilfulla torkade blommor och ljuvliga snitt i den välfyllda kylen. Här binder de buketter till allt ifrån födelsedagar och dop till bröllop och begravning. Vissa saker efterfrågas mer eller mindre beroende på säsong men just buketter och begravningsarrangemang är något som efterfrågas året om.


– Det är en trygghet då det i övrigt är en väldigt säsongsbetonad bransch där julen, påsken och andra högtider är höjdpunkterna.
Att butiken ligger i ett mindre samhälle tycker Lotta har sina fördelar då de får en nära och personlig relation med kunderna.


– Vi får vara med och bidra till de stora tillfällena i deras liv som vid bröllop, födelsedagar och även begravningar. 


Mullsjö Blomsterverkstad har även företagskunder som hotell och konditorier, men också kyrkor och kommun. 


– Samarbetet mellan de lokala handlarna är viktigt och vi försöker alltid att ta in lokala produkter i vårt sortiment. 


Många butiker har påverkats av pandemin och Lotta berättar att ortsborna är måna om hennes butik, något som har märkts extra tydligt under denna period. 


– Jag märker att ortsbor vill att det ska gå bra för butiken och trots pandemin vill de stödja oss och det har vi löst genom att erbjuda leverans av blommor till kunderna kostnadsfritt vissa perioder. 


Flera populära märken i butiken

Lotta berättar att en stor fördel med att ha en butik med både blommor och inredning är att det går att skapa fina kombinationer av dem. Ett omtyckt varumärke som syns i butiken och som både tillverkar inredning och krukor är Bergs Potter. På hyllorna syns också fler populära varumärken, som till exempel Wikholm Form.


– Vi har också börjat att ta in produkter från DBKD, som är en tillverkare i Vara.  De har mycket stilrena krukor och produkter som passar både till ett modernt hem och ett mer lantligt inrett boende, menar Lotta.


I butiken arrangerar de även tillställningar som kvällar med kransbindning och liknande. Trots att butiken bara funnits under drygt ett år har de hunnit få många nöjda kunder. 


– Vi får ofta höra att vi har bra kvalitet på våra blommor och det är tack vare att vi får leveranser ofta och har riktigt duktiga leverantörer. Läs mer...

2021-01-22

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
  • MULLSJÖ BLOMSTERVERKSTAD
  • Tel: 0392-100 24
  • Adress: Falköpingsvägen 7, 565 33 Mullsjö
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine