EM_blomman fo¨r dagen_03

4 min lästid

Blommor för alla tillfällen

I den mysiga lilla butiken Blomman för dagen hittar man blommor för såväl vardag som fest. I en trevlig miljö säljer de blommor av hög kvalitet och med fina, miljövänliga inslagningar.

I fina lokaler i Kalmar ligger blomsterbutiken Blomman för dagen belägen. I butiken som är snyggt och smakligt inredd finns ett stort utbud av dagsfärska blommor. Här värnar de om kvalitet och vacker skyltning.


– Vi handplockar allt. Varje morgon åker jag till mina leverantörer och köper blommor, säger Maria Karlbom.


Maria som driver blomsterbutiken sedan drygt fem år tillbaka, brinner verkligen för den. I grunden är hon utbildad redovisningsekonom, något som hon jobbade med under 16 år innan hon kände att det var dags att bejaka den kreativa ådran som hon har i sig.


– Jag jobbade på ett av Kalmars största börsnoterade företag men efter 16 år fick jag panik, då jag inte alls fick utlopp för min kreativitet. Jag tyckte om mina kollegor men jag ville jobba med färg och form. Blommor och inredning har alltid varit ett stort intresse hos mig.


Av en slump hittade hon en floristutbildning i Malmö som skulle starta bara efter några veckor och hon bad då om tjänstledigt. Efter utbildningen hittade hon en ledig lokal i Kalmar och kontaktade hyresvärden.


– Det fanns tre intressenter för lokalen och jag la ner min själ för att beskriva varför jag skulle ville ha den och vad jag tänkt att göra där och jag fick den.


Marias affärsidé innehöll bland annat att marknadsföra sig genom fina, miljövänliga inslagningar.


– Jag jobbar inte med cellofan, utan använder mig istället av fint, brunt papper som är  återvunnet samt silkespapper. Det har fungerat, då ryktet spridit sig. Folk kommer och säger att de vill hit och titta för att de fått en blomma som var så fint inslagen.
Trevlig stämning 

I butiken som är liten och charmig har Maria valt att plocka in sådant som hon själv tycker om.


– Butiken är så liten att jag verkligen måste välja vad jag tar in och jag tycker att det är kul att hitta sådant som är annorlunda.


Maria som verkligen brinner för sin butik pratar varmt om sina två anställda, Ida och Matilda.


– Vi har verkligen roligt tillsammans och kunderna som kommer in brukar säga att det är en otroligt trevlig stämning och att helgen börjar hos oss.


I butiken finns såväl ett välfyllt snittbord och dekorativa krukor som fina krukväxter. Maria berättar att de gröna växterna har tagit allt större plats i människors hem under de senaste åren.


– Det är trendigt med gröna växter just nu. Dels renar de luften och dels gör de verkligen sitt till för inredningen. Hur snyggt inrett ett hem än är så händer det inget om det inte finns något grönt.
Företag och evenemang 

Att butiken fick sitt namn Blomman för dagen, som också är en sommarblomma i form av klätterväxt, var för att Maria tyckte att det var ett passande namn till verksamheten.


– Här hittar man just blomman för dagen eller tillfället, oavsett om det är dop, begravning, bröllopsdag eller om man bara vill köpa en blomma till vardags helt enkelt.


I butiken gör de också arrangemang vid begravningar samt bröllopsbuketter. De jobbar också med olika företag som restauranger och vid evenemang.


– Bland annat har vi arbetat med Linnéuniversitetet och hjälpt dem att dekorera scenen och borden på banketten med fyrahundra småvaser i samband med deras akademiska högtid. Det är lite häftigt att vi får vara med under så stora evenemang.


I framtiden hoppas Maria att de har vuxit med en eller ett par till anställda.


– Jag vill få lite mer snurr på det för att kunna anställa någon mer men jag vill att vi ska fortsätta vara den lilla kvartersblomsteraffären, avslutar Maria. 

Läs mer...

2021-08-31

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • BLOMMAN FÖR DAGEN
  • Tel | 0480 126 79
  • Adress | Esplanaden 28, 392 33 Kalmar
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine