Dela artikel

Bo bekvämt i Karlsborg

Gula Villan, idylliskt belägen precis vid Vätterns strand, byggdes redan 1898 för militärens räkning. I dag rymmer detta vackra och välbevarade hus Karlsborgs B&B och Vandrarhem. Hit kommer gäster från hela Europa för att njuta av Karlsborgs rika kultur- och naturliv.

– Huset har fungerat som vandrarhem sedan 1993 men än i dag händer det att äldre människor kommer på besök för att se huset de bodde i som barn, berättar ägaren Christian Lewenhaupt leende.


I dag finns här åtta B&B-rum med totalt 22 sängplatser samt 15 vandrarhemsrum med 52 bäddar.


– Alla B&B-rum har eget badrum och naturligtvis ingår en generös frukost, säger Christian och tillägger att även vandrarhemsgäster kan köpa till både frukost och lakanset med handduk.


Karlsborgs kommun kan skryta med något så unikt som en 30 mil lång strandlinje och naturligtvis finns här en mängd aktiviteter för den som är intresserad av vattenaktiviteter.


– Vi samarbetar med bland annat kanotuthyrare och fiskeföretag så det är bara att säga till så ordnar vi det mesta, försäkrar Christian som tycker att samverkan företagare emellan är avgörande för ett levande Karlsborg.


Vid stranden, alldeles nedanför Gula Villan, har Karlsborgs Turism en vedeldad flytbastu som kan bokas för grupper upp till 20 personer. Kanske något att överaska medarbetare eller kunder med om du väljer att hålla din konferens här.


Att Christian tog över Karlsborgs B&B är något han aldrig ångrat.


– Jag brinner för att marknadsföra Karlsborg och allt vår kommun har att erbjuda i form av rikt kulturliv, sevärdheter och strålande vacker natur. Att driva Gula Villan är ett utmärkt sätt för mig att välkomna besökare och se till att de trivs och vill återvända till oss, säger han entusiastiskt.

2016-05-25