EM_Verket restaurang & bowling_03
Dela artikel 3 min lästid

Bowling, event och middag i Askersund

Verket Restaurang och Bowling i Askersund erbjuder såväl bowling som god mat i en trivsam miljö. Hit söker sig såväl företag som privatpersoner för att spendera en kväll med mat och bowling eller för en finare och festligare middag.

Verket Restaurang och Bowling i Askersund är verkligen en plats för såväl avkoppling, god mat och sociala tillställningar. Med stor servicekänsla och ett brinnande intresse för matlagningskonsten förser ägarna Emma Westman och Emma Lind tillsammans med deras anställda gästerna med allt vad man som gäst kan önska sig. Oavsett om man är ute efter en enkel bowlingkväll, en fin middag i restaurangen eller ett företagsevent i Askersund


Emma Westman hade jobbat som anställd åt de två föregående ägarna, då det drevs som Olearys, innan hon tog över företaget. 


– Jag tog över det och försatte det i konkurs i oktober 2019. Sedan köpte jag tillbaka det och öppnade Verket, säger Emma. 


När Emma skulle slå upp dörrarna i ny regi tog hon kontakt med Emma Lind som är kock och som även jobbat åt en av de tidigare ägarna. Emma öppnade verket i november 2019 och i januari 2020 blev Emma Lind delägare i verksamheten. Inte långt efter att de öppnat slog pandemin till, vilket gjorde att avbokning efter avbokning kom. De varslade all personal förutom en kock och ställde om sig och började göra frysta matlådor.


– Det blev en riktigt hit och har blivit något vi har fortsatt med, säger Emma.


Ovanpå restaurangen finns en fin takterass och när sommaren kom fylldes återigen lokalerna med gäster. 


– Under sommaren gick det bra och vi kunde återanställa personalen.




Fast food från grunden 

På Verket Restaurang och Bowling serverade de till en början många franska rätter men då de märkte att många gäster gärna ville ha fast food ställde de om sig. 


– Det blev verkligen en jättesuccé. Vi gör rätterna från grunden med till exempel hamburgare, där vi själva maler köttet och fish and chips som vi panerar med smaksättning. Vi vill ha mat som tillverkas med kärlek, det är det vi brinner för. 


På menyn har de även satt in en del andra rätter som färsk fisk, färsk pasta och vegetariska rätter.


– Många kommer hit för att äta vegetariskt och vi gör till exempel egna rödbetsbiffar, som även köttätare äter.




Inneställe i Askersund

Till Verket Restaurang och Bowling kommer allt från barnfamiljer till företag.  


– Vi har en bra bredd som passar många. 


I december har de även julbord, där de serverar ett smakrikt och traditionellt julbord. Till Verket Restaurang och Bowling kommer både ortsbor och mer långväga gäster och Emma berättar att de idag är ett populärt inneställe i Askersund. 


– Vi har ordnat så vi kan ha dans och musik på kvällarna så vi också blir mer som en nattklubb. Det är dit vi vill komma. Vi vill bli en bowlinghall med väldigt schysst mat, så gästerna kan komma hit och ha en finmiddag men även en partykväll på en och samma gång, avslutar Emma. 

2022-04-20

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies