Dela artikel

Bra belysning som håller länge

Ett behagligt ljus som varar längre och drar mindre energi – med LED-belysning får du lika bra ljus i hemmet som i industrilokalen. Att det dessutom är miljövänligt och inte behöver underhållas gör det till ett enkelt val när det handlar om att välja belysning. Det menar Arvid Bruhn som driver Envirolight AB.


– LED tar över mer och mer på marknaden och det beror på en snabb utveckling samt en höjd kvalitet. För fem år sedan var de flesta dioderna riktigt dåliga, men i dag kan till och med de sämsta varianterna ge ett bra ljus och man slipper det kalla ljuset som många förknippar med den här typen av belysning, förklarar Arvid Bruhn.
Han startade företaget för sex år sedan tillsammans med en kompanjon, då med fokus på belysning och energibesparing för privata behov. I dag driver han det tillsammans med sin mamma och har ändrat inriktning till att främst satsa på företagskunder inom industrin och kommersiella byggnader.
– Det började med att jag var trött på att det bara fanns dåliga lampor att köpa till min båt och såg då ett behov på marknaden. Efter ett tag insåg vi att det blev mycket hantering med små ordrar från privatpersoner och såg i stället möjligheten med större beställningar till industrier, fortsätter han.

Arvid tror att LED-lamporna är här för att stanna då alternativen många gånger inte kan nå samma resultat. Eftersom det handlar om lampor med hög effekt, ofta avsedda för saker som gatlampor, strålkastare och industribelysning, krävs också en god kvalitet – något som är svårt att hitta i handeln.
– Vi har sålt mycket till fryshus som är en väldigt speciell miljö för belysning. Lysrör fungerar inte i kyla och halogenlampor går inte att sätta in på grund av brandrisken. Vi har även ett brett sortiment och är oberoende av leverantörer. På så sätt kan vi alltid hitta den bästa produkten till varje kund.

2013-06-10