EM_GL-brandskydd_01Kontoret

Brandskydd för offentliga miljöer

Med personlig känsla och snabb service hjälper G.L Brandskydd i Sverige sina kunder med underhåll och kontroll av deras brandskydd. På några år har de blivit en stark aktör på marknaden, med kunder över hela landet.

Brandskyddet är en viktig del inom offentliga byggnader där mycket folk vistas. Där är det viktigt att allt är i ordning, såsom att utrymningsvägar är markerade, och att utrustning för att släcka brand finns lättillgängliga, och att de fungerar. Det skall finnas en tydlig manual för hur man rutinmässigt kan se över sin verksamhet. Vad är viktigt för att förebygga, hur ska man tänka för att brandsäkra, vilka kontroller ska man återkommande göra för att så långt som möjligt själv, säkra sin miljö för brand? Vad innebär “systematiskt Brandskyddsarbete”? 


Om olyckan skulle vara framme, vet personalen hur man ska larma, eller hur man använder en brandsläckare? Har de koll på utrymningsvägarna? 


– Många vet inte ens var brandsläckarna sitter, eller hur man hanterar dem, säger Göran Lantz, som är ägare av G.L Brandskydd i Sverige AB.Från norr till söder 

Göran har mångårig erfarenhet inom branschen, först som konsult vid ett nystartat företag i Skåne, som enbart fokuserade på systematiskt brandskyddsarbete. Under några år var han med och hjälpte till att utveckla företaget, genom att också starta ytterligare ett företag, där de tog in de tekniska bitarna som till exempel brandlarm och brandsläckare med mera. 


Efter några år som platsansvarig i Stockholm, blev det ohållbart att ha familjen i Skåne, så de flyttade alla till Stockholm. Göran sa upp samarbetet med företaget i Skåne och fick ett jobb som brandskyddsansvarig på ISS, där jobbade han sedan i 3 år innan, han beslöt sig för att köra “fritt” igen, som egen företagare. 


Det blev en flygande start där han genast fick ett antal fastigheter att ta hand om, genom en fastighetsägare som han kände sedan tidigare. Och, ungefär samtidigt fick han en dagligvarukedja, som initialt ville ha hjälp med sju av sina butiker i Stockholmsområdet.


– Idag har vi alla deras butiker runt om i Sverige. Vi har gått från noll, till det här på bara några år, och idag jobbar vi från Trelleborg i söder till Boden i norr.


Släckutbildning.


Avtalskunder

G.Ls uppdrag består till största del av att testa brandlarm i offentliga miljöer, som butiker, kontor, fastigheter, antingen månadsvis, kvartalsvis eller vid uppstart, eller ombyggnation av ny butik eller fastighet.


De rustar upp en butiken/fastigheten med all den nödvändiga utrustning som skall finnas enligt lagkrav, typ. Brandlarm, brandlarmsknappar, hänvisningsarmaturer, skyltar med typbeteckning, brandsläckare, utrymningsplaner etc.  


Företagets kunder tecknar avtal på service, och i de flesta fall också underhåll av brandlarm, vilket inte bara innefattar att G.L kontrollerar deras utrustning med jämna mellanrum, utan även att de får hjälp i mer akuta situationer. 


– Kunderna kan ringa när som helst, jag har 24-timmars jour. De vet att de alltid kan nå oss, och det är en trygghet för dem. Om de till exempel har ett larm som står och piper, kan det vara väldigt jobbigt.


Större delen av Stockholm

Visionen för Göran har ända från starten varit att kunna erbjuda sina tjänster till ett rimligt pris.


– Nöjda kunder refererar nya kunder, därför kan jag hålla min vision och hjälpa kunderna till rimlig kostnad.


Tanken var till en början att Göran skulle jobba ensam i företaget, men i takt med att kundantalet ökade, och efterfrågan blev större, tog han in anställda som idag verkar i Stockholm och Malmö.


– På vissa orter har vi samarbetspartners, så vi täcker hela landet, även om vi bara är fyra anställda just nu. Om några år hoppas och tror jag att företaget vuxit sig ännu större, med fler kunder och fler anställda. Vi har projekt på gång med stora fastighetsägare i Stockholm, och en del är redan klart.


Göran har själv hand om hela Norrlandsregionen, som han kör en gång i kvartalet, det innefattar 58 stopp. Utöver det åker han gärna ut till kunder när någonting har gått sönder, som behöver åtgärdas, och han älskar verkligen att vara ute på vägarna.


– Jag har världen roligaste jobb, det är också det som är min drivkraft. Ingen dag är den andra lik, och det trivs jag verkligen med. Man blir nästan som en sjöman, fast här är man ute på vägarna istället. Dessutom träffar man hela tiden nya fantastiska människor, från olika delar av vårt vackra land, det är helt underbart, avslutar Göran.

Läs mer...

2021-03-19

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
  • G.L Brandskydd i Sverige AB
  • Tel: 0722-25 69 80
  • Adress: Norra Stationsgatan 6, 287 72 Traryd
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine