EM_cematorbygg_02

Byggföretag med bekväma helhetslösningar i Stockholm

Cemator Bygg AB utför både nybyggnationer och renoveringar i Stockholm. Med stort fokus på att alltid lämna ett kvalitativt jobb efter utsatt deadline erbjuder de också sina kunder bekväma helhetslösningar, från markjobb till el och VVS.

Josip Bosnjak som äger och driver Cemator Bygg kom till Sverige från Kroatien 1994, har en lång erfarenhet av byggbranchen.


– Jag har jobbat inom bygg i hela mitt yrkesliv och byggprocessen där och här i Sverige är ganska lika, vilket gör att det är enkelt att anpassa sig. Det är bara materialen som skiljer sig åt, som man måste uppdatera sig inom, säger Josip.


Idag har han drivit Cemator Bygg sedan 2007 och drev dessutom ett annat byggföretag i en period i slutet på 90-talet. Att vara egen företagare och jobba inom byggbranschen är verkligen något som passar Josip, då han är kreativ, gillar variation och att själv kunna styra över sin arbetstid.


– Jag vill inte vara fast utan fri och därför beslutade jag mig för att bli egen igen. Det är också en stor variation när man jobbar med bygg. Även om man bygger två kök är de aldrig lika. Jag skulle aldrig klara av att sitta på ett kontor eller ha ett yrke där man producerar samma saker varje dag, menar Josip.
Bygger och utformar vindsvåningar 

Cemator Bygg utför uppdrag inom både ny- och tillbyggnationer men också renoveringar. Många av deras projekt består av vindsvåningar, då de bygger om vindar i en befintlig våning.


– Det är de roligaste men också mest krävande projekten. Många byggföretag vill syssla med just vindar men det är inte så många i stan som gör det. Det krävs mycket kunskap för att utföra dessa renoveringar, då man måste komma på egna lösningar. Även om det finns arkitektritningar på ett färdigt resultat, måste man själv fundera ut hur man ska göra. Det svåraste av alla byggprocesser är vinden, då man i vanliga fall bygger från marken och uppåt men här blir det tvärtom.
Totalentreprenad

Sommartid består uppdragen av många utvändiga jobb för Cemator Bygg, som att lägga tak eller renovera fasader. Josip har idag fyra anställda i företaget och hyr även in hantverkare vid större projekt, som när de gör nybyggnationer i form av hus eller större tillbyggnader. Han utför också projekt med totalentreprenad, då han hyr in hantverkare inom el och VVS eller det som behövs för uppdraget.


– När jag bygger hus har jag också en entreprenör som sköter markarbetet, så kunden får en komplett helhetslösning.


När man ska välja byggfirma rekommenderar Josip att man som kund går efter referenser.


– Det är svårt att veta hur en byggfirma är annars och att de är seriösa.


Josip håller hårt på att alltid utföra alla projekt med stor noggrannhet och att hålla den deadline som utlovats.


– Jag lämnar alltid ett fast pris och ett datum när det ska vara klart och inför varje jobb skriver jag ett kontrakt med kunden, avslutar Josip.Läs mer...

2021-08-13

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • CEMATOR BYGG
  • Tel| 0762 07 67 45
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

Arkiv