Dela artikel

Byggtrio med gott rykte

Bolaget har ingen hemsida och gör inga annonser, men trots det har byggfirman GWS AB ett ständigt flöde av nya inkommande uppdrag. Nyckeln är bra utförda arbeten med hög kvalitet och ständig kommunikation med kunderna.

För ungefär fyra år sedan drog Gunnar W Schumacher i gång byggfirman GWS AB. Han körde på själv till en början och kunde efter ett år anställa Joakim Töhrnvall. För två år sedan anslöt även Niklas Brandt som blev den sista pusselbiten i den trio som i dag utgör GWS AB. Men byggnadsbolaget hyr även in personal vid tillfälle och använder sig av samarbetspartners när uppdragen kräver det.


Samtidigt finns det i princip ingenting som GWS AB inte kan göra. Enligt Gunnar utför bolaget alltifrån nyproduktion till rotarbeten.


På sina fyra år har företaget hunnit genomföra många olika typer av uppdrag. Detta trots att GWS AB inte har någon hemsida eller annonserar på annat sätt.
   – Det har gått från mun till mun. Om du har levererat tidigare får du alltid in nya jobb. Och bolaget har alltid levererat arbete med kvalitet, säger Gunnar W Schumacher.


   – Vi blir uppringda och har hitintills inte sökt något projekt själva.


Anledningen till framgången beror förstås till stor del på den höga kvaliteten men även genom en ständig kommunikation med kunden menar Gunnar. Under hela processen involveras kunden och får vara delaktig i hur arbetet fortlöper.
   – Dessutom går vi alltid igenom arbetet tillsammans med kunden efter det är färdigställt. Skulle det vara något som kunden inte är nöjd med åtgärdas det självklart, säger Niklas Brandt.


I framtiden hoppas GWS AB växa ytterligare något. I dagsläget arbetar Niklas och Joakim ihop i ett arbetslag medan Gunnar sköter det administrativa. Förhoppningen är att inom ett år ha fem stycken tvåmannalag med självgående snickare.
   – De anställda ska ha det bra. Kunderna ska vara nöjda. Man ger sig inte förrän de två kriterierna är uppfyllda, summerar Gunnar.

2015-08-25