203016_4203016_2203016_1203016_6203016_3

Café med genuin känsla

I ett naturskönt läge och med ett brett sortiment av mat och bakverk bjuder Caféet i Tyresta in sina gäster till en härlig fikastund, under årets alla årstider.

På Caféet i Tyresta har man verkligen lyckats skapa en härlig och genuin känsla. Här har man hittat den perfekta mixen av rustik charm, natursköna vyer och fantastiska maträtter och bakverk.


Lokalen består av en gammal lada som ligger belägen i en vacker nationalpark. Här finns också en uteservering i lä med eftermiddagssol. Som gäst kan man här välja bland 45 olika sorts småkakor och massor av andra, läckra bakverk.

Caféet har gamla anor då det startade redan 1950 och har sedan 1970 drivits i den form som det drivs idag. För sju år sedan fick Lena Nielsen, som idag driver caféet, chansen att ta över verksamheten. Under åren har hon renoverat lokalen och idag råder en speciell känsla, på såväl in- som utsida.


– Jag vill att gästerna ska känna samma sak som när Tommy och Annika klev in i godisbutiken i filmerna om Pippi Långstrump. När jag får höra ett "wow" från gästerna och de har svårt att välja bland alla godsaker, som på helgerna uppgår till 40-50 olika sorter av småkakor och bakverk, då har jag lyckats, säger Lena.


På Caféet i Tyresta bakar de väldigt mycket, i små korta serier, för att alltid ha färska bakverk till sina gäster.

Caféet i Tyresta har inte bara ett stort utbud av läckra bakverk, utan också en bred matmeny där det finns något för alla. Här finns ett stort utbud av veganska rätter men även mat för många allergiker, då mycket av det som lagas och bakas både är gluten- och laktosfritt.


– Vårt mål är att alla ska kunna gå härifrån mätta och glada.


Lena är en riktig eldsjäl som tycker om att testa olika saker och ger även sina anställda en stor, kreativ frihet och uppmuntrar dem att testa olika idéer som de har.


Personalen består av människor som är utbildade inom mat och bakverk, som framförallt brinner för att baka och laga mat.

– Personalen är en viktigt del av caféet och jag är lyckligt lottad över att ha så duktiga medarbetare. Vi har väldigt roligt tillsammans och det är många unga som får chansen att inleda sin yrkeskarriär här.


Trots att Lena gillar förnyelse och gärna ser att verksamheten utvecklas, är hon noga med att behålla den genuina känslan som råder i verksamheten.


– Vi befinner oss i en skog och våra gäster är ofta friluftsmänniskor. Därför vill vi hålla den linjen i vår mat och våra bakverk.


Till caféet kommer många stamgäster, som Lena har byggt en fin relation med under åren.


– Jag får ofta fina och värmande kommentarer om maten och bakverken som erbjuds och det är inte sällan som gästerna har svårt att välja bland allt som erbjuds, avslutar Lena. Läs mer...

2020-10-23 12:00

Webbplats
205067_01

Rätt redovisningskonsult och revisor hittar du med hjälp av Revimatch

Artikel Vad är skillnaden mellan revisor och redovisningskonsult? Måste alla företag ha en revisor? Vad kan redovisningskonsulten göra utöver löpande bokföring och stansning av kvitton? När det kommer till redovisning...
205019_03

Gymnasieskola som ligger rätt i tiden

Artikel På NTI Gymnasiet lägger man stort fokus på att eleverna ska trivas samtidigt som de också ska få de bästa förutsättningar för framtiden. Här erbjuder de sina elever moderna utbildningar inom både energi...
  • CAFÉET I TYRESTA BY
  • Tel: 073-077 86 36
  • Adress: Tyresta By, 136 59 Vendelsö
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine