Dela artikel

Catering och event som sticker ut

Företaget Annorlunda Event & Catering tror på att ge sina kunder lite extra valuta för pengarna. Kombinationen av fräscha råvaror, matglädje och kunnig personal med lång erfarenhet gör att den här cateringfirman sticker ut – vare sig det handlar om att leverera till en fest i det lilla formatet eller en galamiddag för 800 personer.

Annorlunda Event & Catering har nischat sig för att kunna göra en lika bra middag för fyra personer som för ett sällskap på flera hundra.
– Det är det vi kan, men det är inte så självklart, säger Johan Tornblad som grundade Annorlunda Catering för 30 år sedan tillsammans med Plurre Tornblad och Ann Arvidsson.
Sedan trion tog steget från restaurangerna Annorlunda till dagens cateringföretag har man satt pricken över i på ett oräkneligt antal kalas, fester och andra events. Alltid med mat och inte sällan även med både lokal och personal.
– Det eventarvode som man betalar en eventbyrå slipper man här, det får man på köpet eftersom vi har allt in-house, säger Johan.

Annorlunda Catering har en mycket omfattande meny som innehåller något för alla smaker och tillfällen. Kökspersonalen kan även komponera menyer åt kund enligt önskemål.
– Vi frågar då kunden vad de gillar, om vi ska utgå från en världsdel, en smak eller en färg eller vad det kan vara. Liksom varför man har eventet och vad man vill uppnå. Är det privata middagar brukar vi fråga vad familjen har för intressen eller resmål som de föredrar. Vi vill se en röd tråd med det vi gör, att maten är en del av ett större sammanhang är viktigt, säger Johan.

Det är lätt att stå handfallen inför cateringvalet på grund av branschens många lyckosökare. Men Johan tipsar om att fråga efter referenser och att titta förbi firman för ett personligt möte.
– Har man sett att det är ordning och reda i köket är valet ofta lätt, avslutar Johan.

2012-11-05