enterprisemagazine.se - mbflytt.se - 17-05-2021

Checklista för flytt inom Malmö

Att flytta är något som tar mycket tid och energi. Du kan underlätta flytten genom att anlita en flyttfirma. Det är alltid smidigast och oftast även billigare att anlita en lokal firma. Bor du till exempel i Malmö är det fördelaktigt att hitta en flyttfirma som kan just Malmö!

Ett lokalt företag har erfarenhet inom alla områden av Malmö samt att körsträckan blir kortare för en lokal firma vilket håller den totala kostnaden nere. 


Nedan ger vi dig som ska flytta inom eller till Malmö några matnyttiga tips:


Rensa och släng i god tid

Det tar mycket längre tid än vad du tror att gå igenom alla lådor och skåp. Dessutom har de allra flesta av oss mycket saker som aldrig används eller som till och med är trasiga. Saker som fortfarande fungerar kan du sälja eller ge bort till välgörenhet.


Hitta rätt flyttfirma

Börja med att undersöka vilka flyttfirmor som finns i din närhet. Det är väldigt lätt att hitta en flyttfirma Malmö då det är en stor stad. Men för att hitta rätt firma behöver du gå igenom recensioner och omdömen av tidigare kunder. 


Hör även med vänner och bekanta om någon känner till en firma de kan rekommendera.


Befinner du dig i Lund eller Helsingborg exempelvis finns det bra flyttfirmor där med. Denna flyttfirma Lund eller denna flyttfirma Helsingborg är bra aktörer. 


Skapa en packningsplan

Gör upp en plan för vad som ska packas först och vad som ska packas sist. Numrera även kartongerna och märk tydligt vad som finns i samt vilket rum kartongen ska placeras i. Det underlättar både för dig själv och för flyttfirman. 


Glöm inte bort belysningen! Ha en kylväska till hands under flyttdagen, annars är det lätt att frysvaror blir dåliga under flytten. 


RUT-avdrag vid flyttstädning

Det är väldigt vanligt att det blir diskussioner kring flyttstädningen. Undvik detta problem genom att anlita en städfirma. Många flyttfirmor erbjuder detta som en paketlösning vilket kan hålla kostnaden nere – lägg pengarna på roligare saker istället som till exempel en rolig inflyttningsfest! 

Läs mer...

2021-05-18

EM_Folkets juristbyra° _01

Folkets Juristbyrå är Sveriges enda juristbyrå med fokus på hbtq-personer

Artikel Den som blir förföljd, trakasserad eller hotad på grund av könstillhörighet eller sexuella läggning i sitt hemland är skyddad i internationell rätt och har rätt till asyl. Enligt jurist Silas Aliki är...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv