Det är två hårdsatsande restaurangentreprenörer som möter oss på Väla centrums restaurangtorg. Här har de drivit restaurang ända sedan 2011 när de öppnade den allra första Sugoirestaurangen. Idag har verksamheten vuxit till en skånsk sushisuccé med sju restauranger i Malmö, Lund, Höganäs, Landskrona och Helsingborg. Men vi är här för att prata om parets senaste satsning – Anettes fisk och karibiska läckerheter, en restaurang med fisk, skaldjur och det bästa från det karibiska köket i Väla utanför Helsingborg.
Familjehistorien inspirerar
“Restaurangen är döpt efter min mamma”, förklarar Christopher när vi satt oss ner inne på restaurangen. “Vi valde det här konceptet eftersom hon alltid har haft en stor passion för matlagning i allmänhet och fiskrätter i synnerhet. Debora har karibisk bakgrund, med en pappa från Surinam som drivit egen restaurang, och jag har ju min bakgrund som kock som älskar att laga fisk.”

Ett unikt restaurangkoncept
Temat kom alltså naturligt och resultatet har blivit en unik restaurang med rätter som du inte hittar någon annanstans. “Det är ett slags svensk-karibisk fusion och det är något som vi tycker har saknats i det svenska restauranglivet”, förklarar Deborah och Christopher fyller i:
Det är verkligen annorlunda, våra rätter hittar du ingen annanstans – de karibiska smakerna är unika och fantastiska och vi hoppas att svenska folket ska börja få upp ögonen för dem!

Smakrikt karibiskt möter klassiskt svenskt
Menyn är ett möte mellan klassiska karibiska smaker och svensk fisk och skaldjur.. På Anettes är det Debora som är huvudansvarig för menyn och smakkombinationerna. “Våra storsäljare är Chicken Boom Boom och Fish & Chips med karibiska kryddor, men vi har också vår egen twist på svenska fisk och skaldjursrätter som handskalade räksallad och varmrökt lax. Dessutom erbjuder vi catering för alla tillfällen med våra unika smaker det kan vi lova är en upplevelse utöver det vanliga”, förklarar hon.
En spännande framtid
För framtiden vill paret fortsätta utveckla det svensk-karibiska köket och hitta nya vägar att nå ut med dess unika smakkombinationer. Alltid med kvalitet och kärlek till råvarorna i centrum. “Vårt mål är att satsa på Anettes och utveckla konceptet så att vi verkligen når ut med de karibiska smakerna”, förklarar Debora avslutningsvis. “Vi vill till exempel börja sälja såser, kryddblandningar och andra produkter som hänger ihop med det karibiska köket.”