184028 CK1

Klassiskt konditori med nya influenser

Den första bagaren kommer halv fem på morgonen och det bakas hela dagen rakt igenom, sju dagar i veckan, så att Complé Konditori i Kista alltid ska kunna erbjuda dagsfärskt bröd och smarriga bakverk.

Complé Konditori finns i Kista Galleria, norr om Stockholm. Konditoriet har funnits sedan Kista Centrum byggdes 1977. Konditoriet startade samtidigt sitt eget bageri. Verksamheten fick nya ägare 1989 och drivs av samma ägare idag. Lokman Akan är utbildad redovisningsekonom och började arbeta för sin bror som köpte konditoriet 1989, tillsammans med vänner.


– Vi erbjuder allt från frukost och lite lättare lunch till fika med fikabröd, säger Lokman. Vi öppnar redan klockan sju på morgonen och då serverar vi många frukostar. Men det kan också vara så att en beställd tårta ska finnas klar att packa ned i tårtkartongen för avhämtning den tiden på morgonen.  


Läget på konditoriet bidrar till att de har många företagskunder.


– Vi har cirka 150 olika företagskunder i närområdet, i dagsläget, och vi levererar frukostsmörgåsar, luncher, mellanmål och fika, berättar Lokman.


Complé Konditori har en kunnig och trogen personal och många har funnits länge inom företaget.


– Vi har anställda som har arbetat på konditoriet sedan 1995 och på bageriet har flera av våra bagare arbetat sedan 15-16 år tillbaka, säger Lokman. Vi värnar om våra anställda och har gett dem bra villkor alla dessa år. Vi har haft kollektivavtal sedan 1989. Det är viktigt för oss med en bra arbetsmiljö.

På menyn finns ett brett utbud som värnar om den svenska klassiska konditorikulturen och de traditionella bakverken, men som även samsas med nya influenser och lite trendigare bakverk. Diskarna fylls av fantastiska bakelser och godbitar som är lika läckra för ögat som de är goda.


– Vi är väldigt duktiga på tårtor och bakar löpande efter beställning. Det händer att kunder kommer in med en bild från internet och frågar om vi kan baka en likadan tårta och svaret är oftast ja. Men ibland får vi lov att förklara att just den tårtan på bilden är gjord av frigolit, skrattar Lokman. På vår topplista bland tårtorna finns den klassiska prinsesstårtan samt en alldeles ljuvlig jordgubbstårta gjord på jordgubbsfromage. Vi gör även bröllopstårtor på beställning.


Flexibiliteten och viljan att möta kundernas önskemål är stor även vad gäller allergier samt önskan om glutenfritt och laktosfritt. Allt går att ordna. Stamkunderna är många och de kommer gärna in för en daglig fika.


– Det roligaste med arbetet här är mötet med alla trevliga människor, säger Lokman - vars personliga favoritbakelse är Complé Konditoris egen Budapeststubben.

2018-08-13
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies