Carol Ringström är legitimerad djursjukskötare och har arbetat inom veterinärmedicin sedan 1985. Hon har jobbat kliniskt som djursjukskötare, varit chef med personalansvar samt även lärare på SLU och gymnasiet.
Carol startade verksamheten 2010 med affärsidén att erbjuda tjänsterna ute hos kund.
– Jag vänder mig till allt ifrån mindre veterinärskliniker till större djursjukhus, högskolor och hundklubbar och åker till de som vill ha hjälp med föreläsningar eller utbildningar.
Något som både arbetsgivare och kursdeltagare har mycket att vinna på. Såväl ekonomiskt, organisatoriskt som tidsmässigt.
– Det kostar mycket att skicka personal på externa kurser. Ofta har man inte en budget som tillåter det då verksamheten delvis står stilla när personal inte är på plats.
Sedan flera år tillbaka måste djursjukskötare vara legitimerade för att få utföra en del av de arbetsuppgifter som yrket kräver och i Sverige finns det i dag brist på legitimerade djursjukskötare.
Carol arbetar för närvarande med ett uppdrag av Arbetsförmedlingen på SLU och Snabbspåret. Det enda nationella snabbspåret på akademisk nivå inom gröna näringar. Den första kullen av dessa legitimerade djurskötare går ut på praktik snart och examinerades i början på nästa år, förklarar Carol.
De tjänster som Carol erbjuder är mycket varierande och helt baserade på vad kunderna är i behov av - enstaka föreläsningar och korta eller längre utbildningar som anpassas efter aktuell yrkesgrupp. För att hålla sig uppdaterad arbetar hon fortfarande kliniskt och menar att det är viktigt eftersom veterinärmedicinen utvecklas snabbt.
Verksamhetsutveckling är ytterligare ett område hon brinner för.
– Det kan exempelvis handla om hur man bäst tar hand om de anställda, det absolut viktigaste man har – humankapitalet - i en snabbt expanderande bransch.