Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med att nå ut till sina medarbetare kring viktiga budskap behöver de förenkla, konkretisera, visualisera, paketera och involvera, säger Lena Persson.

Lena Persson som är ägare till Adrenaline Key är beteendevetare i grunden och har en lång erfarenhet från ett flertal branscher inom HR, ledarskap, kommunikation samt hållbar organisationsförändring.


–Jag valde att utbilda mig till beteendevetare för att jag brinner för en ökad delaktighet och ett starkt engagemang i vår arbetsvardag, säger Lena.


Anställningen inom ICA-koncernens HR-avdelning och ett nära samarbete med marknadsfrågorna breddade hennes perspektiv varefter hon blev vd för ett mindre konsultföretag och även var med och startade upp några företag.


– Så småningom fick jag en jobbförfrågan av ett norskt/franskt bolag som använde sig av dialogmetodiken, något som jag blev väldigt fascinerad av. Jag fick senare förfrågan om att starta upp deras kontor i Stockholm, som jag och två kollegor drev under fyra år innan vd:n valde att lägga ner bolaget. Vi startade då Adrenaline Key tillsammans men valde efter 2,5 år att dela på oss och driva våra egna företag, där vi idag samarbetar inom olika projekt.
Förbättrade resultat genom delaktighet hos medarbetarna 

Sedan 2014 driver Lena Adrenaline Key i egen regi och har under de här åren jobbat med många stora namn som Cloetta, Bavaria, Coop och Mekonomen.


– Jag utvecklar och skräddarsyr dialogverktyg för organisationer vars målsättningen är att förbättra resultaten genom ökad delaktighet och förståelse hos alla sina anställda. När vi sätter dialogen i centrum, ser till att alla är aktiva i problemlösningen samt ger tid för reflektion, frigörs den energi som är så avgörande för att få drivkraft i olika utvecklingsinsatser.


Leder till insikt

När en organisation kontaktar Adrenaline Key sker det av olika anledningar. Den röda tråden är dock att de vill nå ut med ett viktigt budskap ex. en ny strategi, säljprocess eller en förstärkning av organisationskulturen samt att skapa en beteendeförändring. Lena förklarar att arbetet aldrig handlar om några pekpinnar, utan i stället låta alla tänka själva, till exempel på vad som är viktigt att prioritera och fokusera på utifrån de nya förutsättningarna. Materialet, analogt eller digitalt, följer en logisk och pedagogisk struktur med ett flertal varierande frågeställningar som diskuteras i smågrupper. Hon berättar vidare att övningen leder till en ökad insikt, ett gemensamt språk och fokus med uppföljningsaktiviteter.


– Övningen upplevs som prestigelöst och lekfullt trots sin seriositet och länkas alltid till befintliga processer i organisationen.
Kollektiv intelligens 

Lena menar att kollektiv intelligens blir viktigare då många organisationer blir alltmer komplexa och dessutom fått fler utmaningar att hantera på grund av pandemin. 

Läs mer...

2021-09-20

EM_kantar advokatbyra°_01

KANTER attraherar den yngre generationens jurister

Artikel Advokatbranschen är konservativ. Ambitionen för byråer att växa så mycket som möjligt, traditionella maktstrukturer och ett hierarkiskt tankesätt skapar arbetsplatser där unga biträdande jurister förväntas...
EM_iamgrowth_01

Expandera verksamheten snabbt och effektivt – att tänka på inför företagsköp

Artikel Är du intresserad av att expandera din verksamhet? Att köpa ett befintligt företag är ett effektivt sätt, och dessutom den snabbaste vägen att ta verksamheten till nya höjder.
  • Adrenaline Key
  • Tel | 0708-40 29 26
  • Adress | Wittes väg 4C, 138 34 Älta
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine