I mars i år slogs portarna upp till Paulssons deli i Rundby, Upplands Väsby. Paret Ann-Sofie Persson och Jesper Paulsson förverkligade därmed sin dröm. Jesper har tidigare arbetat inom hemelektronik medan Ann-Sofie redan på gymnasiet studerade kött och chark. Båda har ett brinnande intresse för mat.
I butiken finns en kombination av ost, chark och kött. De hängmörar själva köttet, och de maler köttfärsen medan kunden ser på. Viktigt är att produkterna är färska, och att djuren mått bra.
– Köttet vi säljer smakar fantastiskt. Vi vill att det ska vara glada grisar och kor, då blir det även en helt annan smak på köttet, berättar Ann-Sofie.
Det populäraste köttet är entrecote. Även flankstek säljs flitigt, en trend just nu menar Jesper och Ann-Sofie.
– Det är synd att fläskkotletter har ett oförtjänt dåligt rykte. Det är nog det jag främst skulle rekommendera, våra fläskkotletter med en fräsch sallad, säger Jesper.
Populärt är också ost- och charkbricka. Något som allt fler verkar vilja äta före middagen. Man kan få en bricka komponerad eller plocka ihop sina favoriter själv. I delikatessväg säljer de allt från svenska skinkor till lufttorkade skinkor från en gård i Toscana. Rostbiff, prinskorv, salami från Spanien, Italien, Sverige. Ett fyrtiotal olika ostar från Sverige och andra delar av Europa.
Paulssons deli kommer även att kunna erbjuda mer kompletta måltider. Kommer man hit för att köpa kött ska man kunna köpa med sig även potatisgratäng eller sallad.
Sortimentet i butiken kommer att ändras en del beroende på årstid. Under sommaren hade de även caféverksamhet och paret blickar redan nu framåt till julen då de kommer att sälja härliga julskinkor, pastejer och korvar.