597512_1000_549_2_thumb191024 ME6191024 ME4

”Det handlar om att sudda – och inte om att förändra”

Rynkor och djupare linjer i ansiktet kommer med åldern. Idag finns det metoder att släta ut rynkorna och få dig att se piggare ut utan att förändra ditt utseende.

       Skönhetsindustrin växer. Hundratusentals skönhetsbehandlingar utförs varje år världen över. Trenden har gått från kraftigt förstorade läppar och att ta bort minsta lilla rynka, till en trend som går mot att behålla ansiktsmönster samt mimik och istället arbeta subtilt. 

       – Det handlar om att sudda. Det handlar inte om att förändra våra kunders utseende eller göra dem tio år yngre, utan att ge ett piggare utseende, säger doktor Martin Gumulka, legitimerad läkare som driver Medicinsk  Estetik. Vi vill inte ta bort mimiken eller skapa ankläppar, utan vi vill förfina och förbättra så linjer och rynkor blir mjukare. Ett bra arbete är utfört när man inte kan sätta fingret på vad som är gjort. 

       Martin Gumulka är legitimerad läkare sedan 2009. Hans farföräldrar var läkare och redan då han som barn fick ett stetoskop att leka med visste han att det var läkare han skulle bli. Idag är han hudspecialist. Han är utbildad inom hudsjukdomar: som eksem och psoriasis, samt bedömning av leverfläckar och hudtumörer som malignt melanom. Något som han jobbat med i flera år inom Landstinget. Kliniken Medicinsk Estetik har han drivit i tre år. En klinik han startade efter att ha tagit en magisterexamen utomlands inom medicinsk estetik. En utbildning som idag inte finns i Sverige. 

        – Varje besök på min klinik börjar med en konsultation. Jag lyssnar på patientens önskemål samt ger information om de olika behandlingarna, om vilka resultat som kan förväntas samt eventuella biverkningar. Sedan går patienten hem och funderar i lugn och ro om detta är något de verkligen vill göra.  De bokar sedan själva en tid för behandlingen. Vi ställer alltid ett krav, och det är att patienterna kommer tillbaka för ett uppföljande besök efter en utförd behandling för att se så allt har blivit som det ska. 


191024 ME5

 

       Det finns fortfarande många fördomar om estetiska injektioner, menar doktor Gumulka. Det förekommer också rädsla inför behandlingen. Men när behandlingen är klar och patienterna ser effekten lyser deras ögon upp. 

Bara genom att se piggare ut, bemöts du på ett annat sätt och det kan påverka såväl hållning som ditt humör. Både kvinnor och män behandlas.

       – Många män kommer till kliniken för att förstärka maskulina drag eller släta ut linjer i pannan.  Kvinnor som kommer hit är från 25-30 år, många är runt 50 plus, vilket är den roligaste gruppen, säger doktor Gumulka. Med ganska små medel kan man åstadkomma väldigt mycket för dessa kvinnor.

       Medicinsk Estetik vill behandla sina patienter till ett naturligt resultat. Ingen ska som sagt kunna sätta fingret på vad det är för något som har gjorts, förklarar dr Martin Gumulka, man ska bara se fräschare och piggare ut. 

Läs mer...

2019-01-07 16:00

201020 MS&32

Städ- och flyttfirma med mjuka värden

Artikel Milkas Städ & Flytt AB i Nacka och Saltsjö-Boo förser sina kunder med såväl flyttjänster som flyttstädning och flera andra tjänster inom städ. Med en personlig känsla möter de varje kunds unika behov.
201007 O&EAB4

Våtlacker som helhetskoncept

Artikel Med ett helhetstänk levererar Olsson & Ekberg kvalitativa produkter till sina kunder. Deras kärnområde är våtlacker för lastvagnar, personbilar och industri. Med egna tekniker och lång erfarenhet av både...
  • Medicinsk Estetik
  • 08-410 100 44
  • Hälsingegatan 11
   113 23 Stockholm
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  naim 4

  Superdesignern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Arkiv

  © 2019, Enterprise Magazine