Dela artikel

Det thailändska köket lockar många

Det thailändska köket står för starka smaker, nyttiga råvaror och exotiska kryddor. Thailändsk mat består ofta av flera smårätter - en soppa, en curryrätt, en ångkokt rätt, en friterad rätt och sallad. N3J Thai-Supermarts mat är snabblagad, fantastiskt god och nyttig eftersom den innehåller mycket frukt och grönt.

– Det thailändska köket har sin bas i kött, fisk, grönsaker och skaldjur, berättar Darak Yllman, som driver två thailändska livsmedelsbutiker i Stockholm.
  Den första butiken öppnade hon för fyra år sedan i Åkeshov utanför Stockholm. Nu satsar hon på att öppna ännu en butik i nya och fräscha lokaler på 180 kvadratmeter mitt i Huvudsta Centrum, Solna.
Maten är främst av thailändskt ursprung och det finns ett stort utbud att välja mellan. N3J Thai-Supermart är en del av N3J Group AB. Butiken erbjuder högkvalitativa och prisvärda varor från Thailand och övriga Asien. På hyllorna trängs kryddor, konserver, såser, drycker, godis, ris, nudlar, frysvaror som räkor och fisk, vårrullar, färska grönsaker och frukt.


– Jag lagar all mat från grunden och våra kunder hittar våra recept på företagets hemsida. Där kan du lära dig att laga vår mat hemma, fortsätter Darak.  Det går även bra att beställa matprodukter för hemleverans genom att kontakta butiken. 
  I butiken finns det många bra produkter och råvaror att välja mellan. Det är en fröjd för en matglad kund som är nyfiken på att lära sig mer om thailändsk mat. 


– Jag använder gärna limeblad, mintblad, färsk gurkmeja, thaibasilika och den thailändska örten galangarot i min matlagning, samt kokosmjölk med milda kryddor. Det är dessutom lite gluten i maten då vi enbart använder oss av produkter som har odlats i Thailand, fortsätter Darak.
Hon tipsar bland annat om att basilikablad, färsk gurkmeja och citrongräs är bra för hälsan och magen. I butiken står även färdiga kryddblandningar för den som har bråttom och snabbt vill laga lunch eller middag.
  – Thaimaten ger en stabil mättnadskänsla. Det är ett bra tips att tänka på efter all julmat som slunkit ner på sistone, avslutar Darak Yllman med ett leende.

2015-03-05