EM_Scandic hus_03EM_Scandic hus_01EM_Scandic hus _07EM_Scandic hus_05EM_scandic hus_06Em_scandic hus_07

Effektiva husbyggen med kvalitet

Med bred och lång kunskap bygger Skandic Hus småhus till sina kunder. Tack vare att de köper in stommar från Polen går arbetet snabbt samtidigt som det också blir mindre kostsamt för kunden att bygga nytt.

Mariusz Pietrzak som äger och driver Skandic Hus har en lång erfarenhet av byggbranschen, då han jobbat inom den under många år. Idag driver han två olika företag. Förutom Skandic Hus äger han också ett byggföretag som helt inriktat sig på renoveringar.


Företaget förser sina kunder med totalentreprenad, då de själva gjuter plattan och bygger upp husen från grunden, samtidigt som de tar in underentreprenörer för el och VVS.


Mariusz som ursprungligen kommer från Polen har goda kontakter med en fabrik där, varifrån han köper in stommen när ett nytt hus ska byggas.


– Det är kostsamt att bygga ett hus på plats och därför väljer vi att ta stommarna från Polen men resterande virke är svensktillverkat. Vi är inte billigast på marknaden men billigare än många andra, säger Mariusz.
Reser stommen snabbt

Att resa ett nytt hus går snabbt. När leveransen med stommen anländer från Polen använder de en kranbil för att sätta den på plats.


– Det går snabbt att resa stommen. Det tar en dag för ett mindre hus och två dagar för ett större. Oftast går arbetet med huset snabbare än vad handläggningstiden för bygglovet gör. Småhus är inte så komplicerade att bygga men det krävs erfarenhet och kunskap för att utföra det.


Fabriken i Polen ägs av Mariusz bror och här tar de också ofta fram nya produkter som kan användas vid byggnationer.


– Till exempel tar de fram cellulosa som används som isolering istället för mineralull. 
Modulhus 

Hos Skandic Hus som bygger mellan ett och två hus i månaden står hög kvalitet och noggrannhet alltid i fokus.


– Det gäller att hålla hög kvalitet när man bygger hus från grunden.


Mariusz berättar att förutom småhus är också attefallshus väldigt populära bland kunderna idag. Scandic Hus anlitas idag av många kunder och därför söker de nu en arbetsledare för projekten från början till slut.


– Min tid räcker inte till att leda projektet hela vägen till nyckelfärdigt hus. Jag har ett bra team men letar just nu efter en arbetsledare som kan arbeta med projekten.


Framtidsvisionerna för Skandic Hus är att i större utsträckning använda sig av modulhus, för att minska på arbetskraften.

Sedan starten har de fått många nöjda kunder, där nya kommer på rekommendation från tidigare kunder.


– Vi vet hur man bygger och är väldigt kunniga inom stomme, fasad och tak, avslutar Mariusz.
Läs mer...

2021-06-30

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
Em_NM shackt_01

Entreprenadfirma med kunden i fokus

Artikel Förutom att entreprenadfirman NM Schakt och Transport AB erbjuder ett brett spann av tjänster till sina kunder är de också flexibla, lösningsorienterade och serviceinriktade. – Jag säger sällan nej till...
  • SKANDIC HUS
  • Tel | 736-46 09 40
  • Adress | Trädgårdsgatan 24, 172 38 Sundbyberg
  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine