Dela artikel

Egenrökt fisk och gemytlig stämning

Med egenrökt fisk, skaldjursbuffé och ett läge alldeles intill vattnet i Gävle är Fiskmagasinet något utöver den vanliga lunchrestaurangen. Att det dessutom går att köpa med sig fisken hem gör att besöket snarare känns som att man befinner sig någonstans på västkusten.

– Jag tror att det är just det egenproducerade som lockar, att vi röker och förädlar all fisk själva. Många tycker dessutom att det är en trevlig känsla att sitta här och äta lunch samtidigt som det kommer in folk för att köpa fisk i butiken, säger Ronny Steinwall som driver Fiskmagasinet i Gävle AB.
Han drog igång verksamheten för fem år sedan, då var lokalen bara ett tomt magasin. Men med tidigare erfarenhet av att driva rökeri kom Ronny och hans kollegor efter hårt arbete snart i ordning. I dag har de förutom leverans till den egna butiken och restaurangen även grossistverksamhet.
– Vi förser restauranger i hela Gästrikland med fisk och skaldjur som främst är fiskat i Norge, men vissa arter som strömming och abborre kommer från lokala fiskare, fortsätter han.
Mest populärt på restaurangen är laxtallriken med pepparlax, whiskeygravad lax och kallrökt sådan. Till det serveras romsås samt den egengjorda skagenröran. En gång i månaden hålls även den populära skaldjursbuffén i magasinet. För de som inte kan vara med då finns även möjlighet för slutna sällskap att abonnera stället en kväll.
– Det är många företag som tar chansen och lägger sitt event här. Extra populärt brukar det vara framåt hösten när krabbsäsongen drar igång, tipsar Ronny.
2013-06-06