Löwengrip
Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran...
Pizza har varit ett typiskt inslag på Väringgården. I och med ägarskiftet stannar förvisso den runda rätten kvar på menyn, men fokus läggs på en säsongsbetonad meny med sallader, kött och fisk. Om sommaren kan gästen beställa gravad lax medan en mustig gryta väntar på vintern.
Vi vill åstadkomma mer än att bara vara ett pizzaställe, säger Charlotte Wimmerstedt. Förutom själva restaurangen har vi en stor uteservering och en sportbar i källaren.
Där visas de hetaste sportevenemangen, och eftersom Väringgården har fullständiga rättigheter är det inte helt otippat att man tar sig en öl till matchen. Men sportbaren nere i källaren lämpar sig också för uthyrningsverksamhet. Den som ska ha fest på Ekerö kan hålla till där.
Vi testar oss fram mellan olika teman och roliga tillställningar. Kräftskiva och quizz är två exempel. Överlag ska Väringgården vara ett ställe som man kan besöka ofta.
För 30 år sedan arbetade Charlotte Wimmerstedt i servisen här, och nu är hon tillbaka som ägare. Vad som fick henne att ta över Väringgården motiverar hon med att säga:
– Jag har alltid älskat kundkontakten och jobbade många år i butik. Men det är något särskilt med att arbeta på restaurang. När jag fick chansen att göra det igen kunde jag inte motstå festelsen!
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.