Dela artikel

Ekologisk hårvård

Hos salongen Bellesa Natural i det nya bostadsområdet Annedal i Bromma arbetar man uteslutande med ekologisk hårvård. Frisörskan Katarzyna Piskorz menar att ekologiskt helt enkelt är en win-win-katalysator som gynnar både henne, kunden och miljön.

Som många andra inom frisörbranschen använde sig Katarzyna Piskorz tidigare av hårvårdsprodukter med kemikalier i, något som bland annat resulterade i torr, kliande hud och irriterade andningsvägar.
– Jag hade många kunder som hade olika allergiska reaktioner som kliande hårbotten, berättar Katarzyna Piskorz.


Hon upplevde inte att hennafärger räckte till och började därför gå kurser hos Moduline för att kunna arbeta med paraben- och sulfatfria och kemikaliereducerade hårvårdsmärken, som La Cordier, Organic Color Systems samt John Masters Organics.
– Det gäller att använda sig av ekologiskt rakt igenom, inte bara någon enstaka produkt, förklarar Katarzyna Piskorz, som precis har fått in nya färger från Radico för hemmabruk.
Radicos färger är det renaste som finns i hårfärgningsväg och ger ett bra, naturligt och glansigt resultat. Det enda Radico inte åstadkommer är platinablonda nyanser.


Tidigare arbetade Katarzyna på hudvårdssalongen Ekoderma i Bromma där hon fastnade helt för ekotänket, och år 2012 var det dags att starta den egna salongen Bellesa Natural i Annedal. Det ekologiska koncept som inspirerar Katarzyna Piskorz skapar ett friskt, starkt och glansigt hår. Dessutom är det mycket populärt, särskilt bland kvinnor och inte helt överraskande bland gravida och ammande.

2014-06-16